Laserová operace očí ano či ne?

Zveřejněno 19. 10. 2007 v rubrice Zdraví

Trápí vás krátkozrakost, dalekozrakost, či astigmatismus? Přemýšlíte pod vlivem všudypřítomné reklamy o laserové operaci očí (LASIK), která by podle propagačních materiálů očních klinik měla zmíněné vady téměř bezbolestně a v maximální možné míře odstranit? Potom by se vám mohly hodit praktické zkušenosti Jiřího Ostarka, které popsal na svých stránkách. Jeho případ ukazuje, že ne vždy se všechno podaří tak, jak bylo přislíbeno.

Přečteno 28 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „Laserová operace očí ano či ne?

  1. Honza

    Jsem po operaci oci ve Zline u Stodulky,mel jsem na kazdem oku 3d na dalu a ted po 10 mesicich od operace mi zustalo ctvrt d. na dalku na kazdem oku.Zrak na blizku se mi zhorsil a v noci vidim kolem svetel jako by opar….to vse za 40000 ..staci?

  2. Dzordzik

    Můj tatínek byl u Stodůlky taky před několika lety, jako jeden z prvních operován. Na jednom oku hodně D a u druhého mu byla čočka odstraněna a nahrazena umělou. Dodnes vidí v rámci možností dobře, takže spokojenost.

  3. Káťa

    Já byla před dvěma lety v Refrakčním centru Praha a jsem maximálně spokojená.Operovali mě metodou Lasik a bylo to určitě levnější cca 35tis. a teď jsem se dívala a mají nějakou akci se slevou,operace obou očí za 29tis.:)
    Pro všechny,kdo o operaci uvažují bych doporučila dobře zvážit kliniku na které se nechají operovat.Mohu upřímně, z vlastní zkušenosti, všem doporučit Refrakční centrum v Praze,protože u nich je opravdu pacient na prvním místě,věnují se důkladnému vyšetření před operací,mají více jak15-ti letou zkušenost s operacemi Lasik a spoustu dobrých referencí a pokud budou přesvědčeni,že pro vás operace není vhodná,tak vám jí prostě neudělají (zkušenost mojí sestry-nemá ustálenou oční vadu).
    Za mě operaci rozhodně ano.:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *