Také čistíte WC Coca-Colou?

Zveřejněno 20. 10. 2007 v rubrice Zdraví

Na Technetu se objevil poměrně zajímavý článek, jenž se pokusil vyvrátit většinu mýtů, kterými ji opředen nápoj z nejznámějších, Coca-Cola. Závěrem chybělo snad už jenom konstatování, že pití Coca-Coly prospívá zdraví a byl by to perfektní PR článek jako ze žurnálu. Nedalo mi to a zapátral jsem v hlubinách internetu a našel překvapivě důkazy, které některé z těchto mýtů naopak potvrzují. A dokonce i informace o tom, co se děje s naším tělem hodinu po konzumaci Coca-Coly. Velmi zajímavé čtení.

To, že Coca-Cola obsahuje kyselinu fosforečnou, se ví, neboť je to uvedené na obalu. Tutéž kyselinu obsahují i čistící prostředky na toalety, vany a umyvadla. Proto příliš nepřekvapí iniciativa Mira Veselého ze Slovenska, který se pokusil Coca-Colou vyčistit silně znečištěnou toaletu. A jak sami můžete vidět na jeho blogu, docela se mu to povedlo. Ve svých pokusech šel ještě dál a zkoušel v Coca-Cole rozpustit hřebík, sponku, mincí. Zde již neuspěl a v závěru konstatuje, že občasné pití nejspíše neuškodí, ale přednost bychom měli dávat raději neslazeným a nesyceným nápojům.

Pár desítek příkladů netradičního až bláznivého využití Coca-Coly spolu s detailním popisem její historie naleznete u Bosé děvečky. Ve většině případů se jedná o postupy vyzkoušené v praxi. Od tradičního čištění všeho možného, přes „léčbu“ škytavky, až po šílenosti jako zalévání trávníku Coca-Colou, či odstraňování barvy nebo žvýkačky z vlasů. Na co všechno lidé nepřijdou.

Přemýšleli jste někdy o tom, proč lidé, kteří pijí Coca-Colu, se neustále usmívají? Je to tím, že se dostávají do „rauše“. Výrobce odstranil kokain z výrobního postupu před více než sto lety. A víte proč? Nebyl potřeba. Tak přesně těmito slovy začíná článek podrobně popisující chemické procesy, které se v našem těle odehrávají po vypití Coca-Coly. Také vás to zajímá, potom odpověď naleznete na blogu Heathbolt.

Přečteno 41 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *