Krabička pro Cellpro4S za pár korun

Zveřejněno 21. 10. 2007 v rubrice RC Modely

Včera jsem tu zmínil nabíječku Cellpro4S od FMA, kterou sám používám přes půl roku k plné spokojenosti. Poslední dobou se však množí případy uživatelů, kteří si Cellpro4S zkratovali silovými vodiči od baterií. Vzhledem k jejímu provedení není ani divu. Určitě jsem nebyl sám, kdo z propagačních fotografií nabyl dojmu, že nabíječka je umístěna ve slušivé krabičce. Velký omyl. Krabička se nekonala a místo ní jsem uvnitř balení našel hliníkovou čelní desku spojenou s tištěným spojem distančními sloupky. To celé zasmrštěné do průhledné a navíc křivě ustřižené fólie. Co také čekat za pár dolarů, že?

Odpálené Cellpro4S lze sice opravit, ale mnohem lepší je zkratu předejít výrobou vlastní krabičky. Že to není nic obtížného, se můžete přesvědčit u Pala Lishaka z RivaModels, kterému se podařilo do krabičky vměstnat i RS232 rozhraní pro komunikaci s PC. Stejnou cestou se vydal i Láďa Bušek, na jehož stránkách naleznete kromě detailního popisu výroby i radu, kde rostou ty správné krabičky vhodné pro plastickou operaci Cellpro4S. Variantu „co dům dal“ zvolil Jiří Ostarek. Jeho krabička sice nemůže po estetické stránce konkurovat předchozímu řešení, ale nechtěnému zkratu určitě zabrání.

Signature

Přečteno 25 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *