What.CD po dvou týdnech provozu

Zveřejněno 6. 11. 2007 v rubrice Hudba & MP3 P2P & Bittorrent

Never ForgetDopoledne to byly přesně dva týdny od chvíle, kdy nám zabili prasátko. A ukazuje se, že pravdu měli ti, kteří předvídali, že nástupce OiNKu na sebe nenechá dlouho čekat. Dnes je již zřejmé, že štafetu převezme buď What.CD nebo Waffles.FM. Pojďme se nyní podívat na What.CD.

Na rozdíl od trackeru Waffles.FM, který byl od prvního dne výhradně na pozvánky, se autoři What.CD vydali benevolentnější cestou a těsně po spuštění sajty rozdali veřejně velké množství pozvánek. Šťastnou shodou okolností se pozvánku podařilo získat i mně a to dokonce od jednoho z hlavních „šéfů“ trackeru, který si říká What. Na pozvánku na Waffles.FM stále čekám.

Během prvních dvou týdnů provozu What.CD dvakrát provedl upgrade serveru za výkonnější. Zátěž nových uživatelů byla však natolik vysoká, že ani toto nepomohlo a v současné době se čeká na další upgrade. Ten by měl být provedený tuto středu a jenom čas ukáže, jak dlouho vydrží nápor nových zájemců o sdílení hudby.

What.CD Statistika

Aktuální statistika trackeru je patrná z přiloženého obrázku. Za dva týdny se komunita What.CD rozrostla na 9215 členů. Každý nový uživatel trackeru dostal do vínku status PowerUser, kredit 10GB na stahování a 9 pozvánek, které však byly z důvodu přetížení serveru pozastaveny až do odvolání. K dispozici je téměř 16.000 torrentů a poněkud nestandardní poměr seedování/stahování, který je na What.CD momentálně 16,7. Je to dáno aktuálním přetížením trackeru a lze očekávat, že výhledově dojde dozajista ke zlepšení.

Pokud jste byli na OiNKu od jeho založení, tak určitě také pamatujete, jakými porodními bolestmi si musel projít. A trvalo dlouhé tři roky, než se dostal do stabilizovaného stavu, ve kterém jej zastihl zátah britské policie a holandského finančního úřadu. Proto příliš nechápu věčné stěžování netrpělivých uživatelů, kteří by od What.CD po dvou týdnech provozu chtěli stejnou kvalitu, jakou OiNK získal po třech letech provozu. Občas trocha té trpělivosti nezaškodí.

Na závěr tu mám přehlednou statistiku ze včerejška:

Waffles.fm
Registered users 2,262
Torrents 13,566

STMusic.org
Registered users 42,455
Torrents 23,971

FunkyTorrents.com
Registered users 12,500
Torrents 10,016

What.cd
Registered users 8,584
Torrents 14,739

Libble.com
Registered users 5,473
Torrents 9,976

Ponechávám bez komentáře.

Signature

Přečteno 10 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

4 Komentáře u „What.CD po dvou týdnech provozu

  1. juraj

    Zdravím Vás pán Pilný. Mám jednu prosbu na Vás ohľadom what.cd. Môžte ma prosím kontaktovať na mail ? Vopred Vám veľmi pekne ďakujem a zostávam s pozdravom.

  2. PiNa

    @juraj
    Mail jste mi tu nenechal, tak pokud toto budete cist, napiste Vy me a ja se Vam ozvu.

  3. Revelation

    Čo treba urobiť pre získanie pozvánky na what.cd?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *