Úprava zdroje k JR PCM9XII

Zveřejněno 12. 11. 2007 v rubrice RC Modely

JR PCM9XIIPokud jste si, stejně jako já, pořídili nové rádio JR PCM9XII z Asie. Potom vás možná po rozbalení také čekalo nepříjemné překvapení v podobě napájecího zdroje s konektory pro japonský a čínský trh, které se s našimi zásuvkami bohužel nekamarádí. Naštěstí existuje jednoduché řešení.

Vzhledem k tomu, že napájecí zdroj není možné rozdělat bez poškození (není šroubovaný, ale lepený), odpadla možnost přímé výměny plochých konektorů za konektory tuzemské. Dalším řešením, které připadalo do úvahy, bylo zakoupení flexo šňůry s fastony, které by po drobné úpravě šly nasadit na původní konektory. Upravený zdroj by se ale nevešel do kufříku s rádiem.

JR PCM9XII zdroj

Po přeměření rozteče konektorů jsem se nakonec rozhodl pro elegantnější řešení. Zakoupil jsem dva kvalitní banánky. Nožem z nich odstranil veškerou umělou hmotu a tyto z vnější strany naletoval, za použití cínu pro obtížně pájitelné povrchy (Stannol Krist.505), na ploché konektory. Banánky přesně pasují do zásuvky. Pájená místa jsem nakonec zamrštil do tlusté smršťovačky a bylo hotovo. Celkové náklady nepřesáhly 50Kč.

JR PCM Zdroj 2

Takto upravený zdroj používám k plné spokojenosti přes půl roku. Přesné provedení úpravy je patrné z přiložených obrázků.

Signature
Související články:
Programování JR PCM9XII nejen pro začátečníky
JRPA310 PC Data Transfer Interface
JR 9303 – modifikace pro větroňáře
Praktický stojánek pro palcová rádia
Jak získat maximální výchylku serva klapek

Přečteno 22 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *