Praktický stojánek pro palcová rádia

Zveřejněno 17. 12. 2007 v rubrice RC Modely

JR StojánekU palcového rádia bývá občas problém s  manipulací při vytažené anténě. Po jeho položení na zem riskujete, že o anténu někdo zakopne, případně si ji vlastní nešikovností poškodíte sami. Přitom existuje celkem elegantní řešení v podobě podpěrného stojánku za pár korun.

Stojánek má v sortimentu Himodel a je k dostání ve dvou provedeních. Plastovém za 3.75 USD, které sice svoji službu odvede, ale jeho kvalita je při porovnání s druhým stojánkem z modrého eloxovaného hliníku citelně horší. Za kvalitnější provedení zaplatíte 12.50USD. Máte-li o stojánek zájem, potom z vlastní zkušenosti doporučuji si připlatit a rovnou pořídit verzi z eloxovaného hliníku. Poté, co jsem mohl tuto lepší verzi vyzkoušet, k plastovému stojánku jsem se již nevrátil.

Stojanek pro palcova radia

Způsob připevnění k rádiu je patrný z fotografií. Stačí jej přišroubovat k držáku rádia čtyřmi šroubky a pořádně dotáhnout. V pohotovostní poloze brání v dalším pohybu stojánku zarážky. V neaktivní poloze jej sklopíte souběžně s rádiem a při jeho provozu o něm vůbec nevíte. Na rozdíl například od například modrých kniplů tento stojánek nejenom dobře vypadá, ale je také mimořádně šikovný a na letišti budí zaslouženou pozornost. V jeho případě platí známé pořekadlo, za málo peněz hodně muziky.

Signature
Související články:
Programování JR PCM9XII nejen pro začátečníky
Úprava zdroje k JR PCM9XII

Přečteno 14 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *