I mistr Steve Neu se utne :-(

Zveřejněno 20. 1. 2008 v rubrice RC Modely

Neu Motor 1509Neu motory jsou sice drahé, ale patří mezi absolutní špičku. Skousnete-li jejich cenu, potom zaručeně narazíte na dodací termín, který se nyní pohybuje v řádech měsíců. V případě motoru do Velkého Cerese jsem čekal přesně tři a půl měsíce. Moje radost, když mi Steve napsal, že motory odesílá, byla obrovská. Bohužel neměla dlouhého trvání.

Jednotlivé komponenty na bez limitní osazení Velkého Cerese postupně dorazily, zbýval pouze motor. Bez něho se však nedá hnout, neboť vše nasvědčuje tomu, že éro bude těžké na ocas, a tak přesné vyvážení ještě před zástavbou je absolutní nutností.

Motorů je objednáno povícero, ale k jejich dodání se Steve dlouhou dobu neměl. Bob ze SoaringUSA mi prozradil, že můžu být zcela v klidu, nejsem prý sám, kdo čeká. Hold klesající dolar a vynikající kvalita Neu motorů udělaly své. Nezbylo, než se obrnit trpělivostí a čekat.

Po mnoha telefonátech se mi podařilo protlačit mou objednávku na seznam „vyrobit brzo“. Tím to však skončilo a trvalo další měsíc a půl, než jsem v mailu našel vzkaz od Steva, že posílá prozatím jenom dva kousky, které vyrobil přednostně. Jeden (1509) půjde do Diona, druhý (1512) do Velkého Cerese.

Týden čekání na oznámení o doručené zásilce z USA se neskutečně vlekl. Nakonec ale vše dobře dopadlo a po zaplacení DPH (hold, někdy se nezadaří) jsem si včera z pošty konečně odnášel krabici s cenným obsahem. V duchu už jsem se viděl s prsty na kniplech a rozhodně jsem netušil, jaké nemilé překvapení mi Steve připraví.

Motor do Diona byl v pořádku, do Cerese ale přišel jiný. Dorazil sice motor 1512, ale nějakou záhadou typ bez převodovky, který je do Cerese nepoužitelný (dodatečná montáž převodovky není možná, neboť by vyžadovala výměnu rotoru). Velké zklamání a vracení motoru do USA. Na druhý pokus se snad již zadaří. Otázkou zůstává, jak dlouho to bude trvat. Leden pomalu končí a začátek sezóny se nezadržitelně blíží.

EDIT 21.1.2008 23:25:
Nakonec jsem se rozhodl motor prodat. Náklady na vrácení do USA jsou
celkem vysoké. Motor je k dispozici za 2950 Kč a jeho ideální nasazení je do
dmychadla 120mm. S převodovkou poslouží i do akrobatu. Původní cena byla
240USD bez dopravy a DPH.

EDIT 22.1.2008 20:25:
Motor prodán. Získal ho ten pán vzadu za 3500.- Gratuluji :-)

Signature

Přečteno 12 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „I mistr Steve Neu se utne :-(

  1. Abu

    No to je teda vazne pech s tim motorem. Me doslo az cestou z Hornbachu, ze vlastne Neu ma pastorek primo vyfrezovanej do hridele, takze na tohle ta jejich prevodovka nasadit nepujde :-(

  2. Makyk

    Martine to je teda pech, držím palce aby to bylo rychlejší.

  3. PiNa

    No co se dá dělat. Nakonec ho zkusím prodat. Podle Dalibora je to ideální věc do dmychadla 120mm, nebo s převodovkou do nějakého akrobata. Viz jeho příspěvěk z MojeHobby:

    To je motor buď pro převod nebo do dmychadla…na přímo max vrtule 10/6. Zatížitelnost 80A z max napětí..které je až 32V..takže vzhledem k Ri..0.009 např na 6SA123 nebo 8A123 můžeš jít špičkově i na 110A….. Jinak si nedovedu představit lepší motor k převodovkám než je tenhle S-Neu…a za ty prašule nemáš ani z poloviny tak výkonnou největší Megu(hmotnostní ekvivalent 22/45/1 nebo 2)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *