Počítače s uTorrentem v ohrožení

Zveřejněno 20. 1. 2008 v rubrice P2P & Bittorrent

uTorrentPoužíváte-li ke stahování torrentů klient uTorrent, který patří mezi nejpopulárnější, potom je nejvyšší čas provést jeho aktualizaci na poslední verzi 1.7.6. Ukázalo se totiž, že všechny předchozí verze obsahují kritickou chybu, která v nejhorším případě umožní útočníkovi ovládnout váš počítač.

K tomuto zjištění dospěl 16.1.2008 Luigi Auriemma, který následně kontaktoval společnost Bittorent, Inc a podrobnosti o objevu zveřejnil na svých stránkách. Již druhý den byla k dispozici nová opravená verze 1.7.6. Následoval článek na Torrentfreaku a například What.CD zabanovalo všechny zranitelné verze uTorrent a BitTorrent klientů.

The staff at What.cd highly recommend you immediately update to 1.7.6 if you are using the uTorrent client. There is a bug that will allow a user (or agency) to remotely crash your client. The uTorrent team state the flaw affects all older uTorrent versions 1.6 and 1.7.x. too but have been quick to respond, releasing a new build – uTorrent 1.7.6 (build 7859) which has fixed the issue.

Důvod byl jasný. Neochota uživatelů verzí 1.6.x (poslední verze před tím, než uTorrent koupila firma BitTorrent, Inc.), přejít na novější verzi, z důvodu obav o své soukromí. Poté co počáteční panika opadla, se ukázalo, že verze 1.6.1 tuto chybu neobsahuje, nicméně drtivá většina uživatelů mezitím upgrade provedla.

Opravenou verzi 1.7.6. naleznete zde.

Signature

Přečteno 5 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Počítače s uTorrentem v ohrožení

  1. KareN

    Sháním pozvánku na what.cd, byl jsem na Oinku jako power user, pomůžete mi?

  2. PiNa

    Pár volných pozvánek sice mám, ale sajta je plná, nové členy nepřijímá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *