Ugress – Unicorn

Zveřejněno 29. 1. 2008 v rubrice Hudba & MP3

UgressTak jsme se konečně dočkali. Po předlouhých třech letech konečně nadešel den D a Gisle Martens Meyer aka Ugress dnes vydal své dlouho očekávané album Unicorn. Jedná se o jeho třetí studiový počin a podle nadšených reakcí se čekání rozhodně vyplatilo.

Sice mám na cestě dvě originální Unicorn CDčka, ale moje zvědavost byla tak intenzívní, že jsem neváhal a okamžitě po spuštění online shopu si objednal, zaplatil a stáhnul také MP3 verzi. Zde je potřeba zmínit, že Gisle pojal release svého alba opravdu velkoryse.

Unicorn

Před vydáním uvolnil dva singly (The Ultimate Fix, ReDrum) zcela zdarma. Poté následovaly 30ti vteřinové ukázky ze všech skladeb a nyní, když je album venku, je možné si ho stáhnout ve 320kbit MP3 verzi (vytvořena v Lame 3.97 s „insane“ nastavením) samozřejmě bez DRM a za velmi přijatelnou cenu 5.39GBP (což je v přepočtu nějakých 190Kč). No nekupte to. A pokud stále váháte, můžete si celé album nejprve poslechnout na Last.FM.

Skladby pro Unicorn byly napsány a nahrány v Istanbulu, Paříži, Bergenu a Oslu. O finální mastering se postarali chlapíci v The Exchange Mastering Studios v Londýně, kteří „mástrovali“ například Bjork, Goldfrapp, Daft Punk, Depeche Mode, Sigur Ros a další. A na výsledku je to hodně znát. Na rozdíl od předchozích alb ReSoundCinematronics nabízí Unicorn mnohem energičtější a jasnější zvuk. Vokály nazpívaly Christine Litle a Heidu Marie Vesterheim. Žánrově se jedná o rozmanitý mix různorodých stylů (electronic pop, dance-punk, groovy dub, cinematic dream score).

Na detailní hodnocení je zatím příliš brzo, ale první dojem z „Jednorožce“ je velmi dobrý. Máte-li rádi inteligentní elektronickou hudbu, potom dejte Ugressovi šanci. Nebudete litovat.

Signature

Přečteno 12 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *