HET EDF 6904 – kvalitní a levné dmychadlo

Zveřejněno 6. 2. 2008 v rubrice RC Modely

HET EDF 6904Nových hraček není nikdy dost, a tak když mi dnes přistál na stole malý balíček z Hong Kongu oblepený samolepkou High-End Technology RC, hned bylo jasno. Právě dorazilo 70mm dmychadlo EDF 6904, ideální výbava pro některý z dostupných dmychadlových RC Jetů.

O jeho výrobci, High-End Technology RC (HET RC), jsem zde již psal v souvislosti s levnou náhradou motoru Mega 16/15/3-4. A nejen k těmto motorům vyrábí HET RC jako doplněk toto dmychadlo. Rozměrově je kompatibilní s dmychadlem Wemotec Mini Fan, určeným pro motory řady 480, dle vyjádření výrobce je ale mnohem rychlejší.

HET EDF 6904

Nejedná se o žádný levný plastový výlisek, ale o robustní plast zesílený uhlíkem. Rotor dmychadla je navíc dynamicky vyvážen. Dodatečné chlazení zajišťuje dodávaný chladící/středící hliníkový kroužek. Přední část dmychadla je v případě potřeby možné zkrátit až o 12mm.

Technické parametry:
Vnější průměr: 72mm
Vnitřní průměr: 69mm
Délka: 63mm
Rotor: 4 listy, průměr 68mm – dynamicky vyvážen
Hmotnost: 56g (68g s chladícím kroužkem)
Kleština: 3,175mm

HET EDF 6904

Balení obsahuje: kryt rotoru, rotor, kleštinu, hladící/centrovací kroužek, 2 fixační šroubky M3, dva imbusy a návod na sestavení dmychadla. Na svých stránkách HET RC nabízí toto dmychadlo za 35USD. Po připočítání dopravy vyjde konečná cena přibližně na 650Kč.

HET EDF 6904

O tom, co takové dmychadlo dokáže, se můžete přesvědčit na následujícím videu, které zachycuje HET-RC FA-18 Hornet s následujícím vybavením: HET6904, 2W20 700W motor, regulátor Castle Creation 60A a baterie 4S 3700 FlightPower. Dosahované letové časy se pohybují okolo 6-7 minut.

https://www.youtube.com/watch?v=RrSIswWPlBg
A do čeho že tento konkrétní kousek nakonec půjde? Těžko říct, je to dárek pro mého dobrého kamaráda Dalibora, nejen za jeho pomoc při sestavování Velkého Cerese. Podle jeho posledních informací chystá opět něco velkého. Jak jinak :-)

Signature

Přečteno 171 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *