Lost S04E03 – The Economist

Zveřejněno 17. 2. 2008 v rubrice Film & TV

LostTýden kupodivu utekl jako voda a opět tu byl pátek a s ním další díl seriálu Ztraceni. Oba předchozí díly byly výborné. Ukázalo se však, že v případě Lostu známé pořekadlo „do třetice všeho dobrého“ bohužel neplatí. Více uvnitř včetně odkazu na stažení a na výborný Lost blog.

Na úvod dobré zprávy. Jak jsem již psal v aktualitách, stávka scénáristů patří minulosti a štáb se opět vrhl do natáčení nových dílů. Podle posledních informací vše nasvědčuje tomu, že se po sedmém dílu, který přijde na řadu 13. března, dočkáme šesti týdenní pauzy (i když je nyní natočeno dílů osm). Konec sedmého dílu se prý lépe hodí k nadcházející pauze.

Lost S04E03

Po té bude následně odvysíláno zbývajících šest dílů čtvrté série. Finále zkrácené čtvrté série je naplánováno na 29. května. Přestože bude mít tato série méně dílů, po dějové stránce nezůstaneme o nic ochuzeni. Podle vyjádření výkonného producenta Damona Lindelofa dojde pouze k zahuštění a zrychlení děje. No uvidíme.

Lost S04E03

Poslední dobou mám stále méně volného času, a tudíž již netrávím hodiny pročítáním zahraničních diskusních fór, kde se řeší jednotlivé teorie a postřehy k posledním odvysílaným dílům. Dobrou rešerši totiž najdu na blogu Long Live Locke, kde Erika Olson s několikadenním odstupem provádí detailní analýzu aktuálního dílu. Vládnete-li angličtinou, vřele doporučuji.

Lost S04E02

Jak jsem se již zmínil na začátku, díl Ekonom mne příliš nenadchnul. Pravda, úvodních pár minut, kdy je ve svém flashforwardu Sayid ukázán jako nájemný zabiják, bylo velmi dobrých. Vzápětí se však „něco“ pokazí a zbytek dílu mi nepřišel ničím zajímavý. Sayidova přestřelka s jeho novou milenkou mi s úsměvem na rtech připomněla film Pan a Paní Smithovi. Zjištění časového rozdílu cca 30 minut mezi ostrovem a okolním světem je sice zajímavá informace, bohužel se to zcela nelogicky netýká rádiové komunikace mezi ostrovem a lodí zachránců. Ooops, jak z tohoto chtějí scénáristé vybruslit.

Lost S04E03

A velké překvapení na závěr? Ano, Ben se dostal z ostrova, je lékař, šéfuje Sayidovi a má seznam lidí, které má Sayid odstranit. Pokud by tomuto odhalení nepředcházela celkem nudná půlhodina, určitě bych si jej dokázal užít mnohem víc. Tak zase za týden…

Signature

Přečteno 12 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

6 komentářů u „Lost S04E03 – The Economist

  1. dvax

    v odkazech je chyba, part3 je tam dvakrát a part4 chybí… měl by někdo odkaz na part4. díky. dvax

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *