10,000 hitů pokořeno, aneb trocha statistiky

Zveřejněno 20. 3. 2008 v rubrice Tyto stránky

StatsKdyž jsem koncem loňského října spouštěl tyto stránky, stěží by mne napadlo, že za necelého půl roku dosáhne jejich návštěvnost slušných 10,000 hitů. Tento okamžik nastal včera v pozdních večerních hodinách a upřímně se přiznám, že mi udělal velkou radost :-).

Vzhledem k tomu, že se jedná o zcela nekomerční záležitost, která mi občas citelně užírá z koláče volného času, jsem rád, že se vám moje články a fotografie líbí a najdete si čas od času chvilku na návštěvu. Moje radost je o to větší, že ze zmíněných 10,000 hitů jsou již odfiltrováni roboti vyhledávačů, crawlery a další binární havěť a použitá metodika měření za jeden hit považuje libovolný počet přístupů z jedné IP adresy denně.

Graf

Jak je vidět z típnutého grafu, na oněch 10,000 návštěv připadá téměř 27,000 zobrazených stránek a průměrná doba návštěvy jsou necelé tři minuty. K mému potěšení návštěvnost průběžně roste a jenom za posledních 30 dní se uskutečnilo přes 4,200 hitů. Při podrobnějším prozkoumání detailní statistiky, vyjde kromě jiného najevo, že přibližně 90% návštěv je z Čech, 1% ze Slovenska a zbylých 9% jsou návštěvy z 39 různých států. Měřených a sledovaných veličin je ještě celá řada, ale veskrze se jedná o zcela nudné statistické a topologické informace, kterých vás raději ušetřím.

Toliko dnešní lehce euforické i  trochu nudné statistické bilancování. Zachovejte mi přízeň a zase se někdy zastavte. Budu se na vás těšit…

Signature

Přečteno 4 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „10,000 hitů pokořeno, aneb trocha statistiky

  1. Aeskulap

    čekám, že tě za chvíli osloví nějakej model.prodejce s reklamní nabídkou :-) taková návštěvnost už by za to někomu mohla stát!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *