F3B Brno 2008 – fotogalerie

Zveřejněno 14. 5. 2008 v rubrice PiNa Fotografuje

F3B BrnoO uplynulém víkendu se v Brně uskutečnila první letošní F3B soutěž, na kterou jsem se hodně těšil, neboť to byla příležitost, vyzkoušet si nový objektiv ve známém prostředí. Možná jsem se těšil až moc, protože jsem si to nakonec příliš neužil a na pořízených fotografiích je to bohužel znát.

Z technického hlediska nelze nic vytknout. Objektiv kreslí jako víno, rychlé časy jsou zárukou žiletkové ostrosti, ale tak nějak chybí nápad. Při procházení pořízenými obrázky mě ani jedna fotografie nenadchla tak, abych ji mohl označit za výjimečnou. V drtivé většině se jedná o šedivý reportážní průměr. Z necelé pětistovky nacvakaných fotek jsem nakonec vybral 80 lepších kousků a deset lepších z lepších naleznete níže. Škoda. Nezbývá mi, než doufat, že příště to dopadne lépe.

Na vině mohla být moje únava, ale i téma samotné. Přeci jenom to byla čtvrtá F3B soutěž, na které jsem fotografoval, a její průběh se nemění. Termika, vzdálenost, rychlost v různém pořadí a stále dokola. Vyčíhnout si některý ze zajímavých momentů, o které sice nebývá nouze, vyžaduje ale trochu štěstí a neustálé ostražitosti. Navíc spodní mez rozsahu skla 70mm (105mm přepočteno na kinofilm) celkem hodně omezuje při fotografování nablízko. Vzhledem k pylové sezóně se mi skla moc měnit nechtělo. Kdo někdy zkoušel vyčistit snímač od pylu, ten mi určitě dá za pravdu, že to za to nestojí.

Každopádně bylo moc prima, sejít se po delší době s kamarády a známými a prohodit s nimi pár slov. Určitě potěší, že F3B soutěž je stále až po okraj plná adrenalinu, ale z pohledu pravidelného diváka už to nějak není ono… ;-)

F3B Brno 2008F3B Brno 2008F3B Brno 2008F3B Brno 2008F3B Brno 2008F3B Brno 2008F3B Brno 2008F3B Brno 2008F3B Brno 2008F3B Brno 2008

Všechny vybrané fotografie (82 kousků) naleznete ve fotogalerii. Pro maximální kvalitu klikněte na plnou velikost obrázků.

F3B Brno 2008 – fotogalerie

Jedná se ale pouze o dočasný link. Proto jej prosím nelinkujte přímo, ale odkazujte se na tuto stránku. Je velmi pravděpodobné, že brzy album přesunu na nové FTP.

Signature
Související odkazy:
F3B Eurotour Brno 2008
MČR F3B – Liberec 2008

Přečteno 63 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

5 komentářů u „F3B Brno 2008 – fotogalerie

  1. Stana V.

    Tý brďo!!!! Na co si stěžuješ, dyk ty fotky jsou jak víno!! …komplex „vyhořelosti…“…:-))
    Nkdy jsem nebyl na F3B soutěži, znám to jen z Lomcovaku, ale Romanovi se klidně vyrovnáš a to už je co říct!!..:-))
    Z těch ksichtíků a postav to napětí jen sálá, fotky maj velikou vypovídací schopnost, prostě to tam je. Tak neblbni a foť dál, je radost se na to dívat…
    Stana

  2. Klobouk

    Čau,

    já bych řekl, že zase o kus lepší než posledně. Takže bych v tom pokračoval… (pokud to okolnosti dovolí)

    Nějak se to liší od těch předchozích reportáží, a je to prostě lepší…

    P.S.: co je to tam za týpka s nepřítomným výrazem, jak se hrabe v tom objektivu jako kdyby mu tam něco spadlo ?

    není to náhodou ten samej, co stavěl fullcarbon pergolu, fčera ?

  3. PiNa

    Michale, to jsou fotky z loňska. Fotky z mýho sobotního výletu do Ivančic jsou ještě na kartě a dneska to vypadá na nocovku :-)
    PS: Myslím, že to bude on, už jsem ho dlouho neviděl osobně.

  4. Klobouk

    No jo, koukám, ale za tím, co jsem napsal si stojím :-) A s Džordžíkem se taky těším…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *