Video: Nový světový rekord v DýSingu 571,2km/h

Zveřejněno 5. 7. 2008 v rubrice RC Videa

DS World RecordLétání s větroni na závětrné straně svahu tzv. dynamické plachtění (Dynamic Soaring) má nový rychlostní rekord. Jeho držitelem je Spencer Lisenby, který s vlastním modelem Kinetic pokořil 30.dubna hranici stěží uvěřitelných 571km/h. Jeho předchozí let ze stejného dne, při kterém dosáhl „pouze“ 533km/h, zachycuje video, při jehož sledování mrazí v zádech.

Spencer a jeho Kinetic

Model Kinetic při rozpětí 2.54m váží 5.6kg. Použitý profil navrhl Norbert Habe a je velmi podobný profilu NH-1026DS, se kterým létá Jason Lilly u modelu Thundertaker. K prolomení rekordu došlo v Kalifornii na svahu Weldon Hill u jezera Isabella při větru o rychlosti 72-88km/h. Na model dimenzovaný až na 80G působilo podle hrubého odhadu přetížení 40-50G.

Spencer předpokládá, že se mu již brzy podaří překonat hranici 400mph (640km/h). Překážkou nejsou hranice možností použitého modelu, ale rozsah měřících radarových pistolí. Nový světový rekord byl změřený radarem vyvinutým pro tento účel ve spolupráci s firmou Kustom Signals, který spolehlivě měří do 375mph.

Signature
Související články:
Video: Nový světový rekord v DýSingu 717,7km/h
Video: TOOL F3B – Dynamic Soaring na Rané

Přečteno 111 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

1 Komentář u „Video: Nový světový rekord v DýSingu 571,2km/h

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *