Ach, ta olympiáda!

Zveřejněno 29. 7. 2008 v rubrice RC Modely

Peking 2008Sport nepatří úplně mezi mé oblíbené činnosti. Tudíž mne nadcházející olympijské hry nechávaly zcela v klidu. Bohužel jen do chvíle, kdy jsem se dozvěděl, že z důvodu jejich konání zakázala čínská vláda téměř veškerý export modelářských potřeb pro elektroletce.

Když jsem tento týden v pondělí ráno zavítal na stránky mého oblíbeného online obchodu HiModel, abych si zadal další z mých pravidelných objednávek, nestačil jsem se divit. Nejnovější příspěvek v aktualitách mi na dobré náladě moc nepřidal:

According to the latest notice from shippers and authorities, any electrical related items like batteries, helicopters, radios, speed controllers, electric motors etc. are not allowed to be shipped since today till end of 2008 Olympic Games & Paralympics.

Volně přeloženo: Podle posledních informací od přepravců a úředníků není možné až do konce olympiády a paralympiády zasílat všechny položky související s elektro pohonem jako například baterie, vrtulníky, vysílače, regulátory, elektromotory a další.

Dnes ráno sice bylo toto prohlášení změněno na mírnější formu, ale stále příliš nadějí nedává:

Due to the 2008 Olympics security control, items like batteries, helicopters & airplane kits etc. are not allowed to be shipped since today till end of 2008 Olympic Games & Paralympics.

Volně přeloženo: Z důvodu bezpečnostních kontrol souvisejících s olympiádou a paralympiádou není možné až do konce olympijských her zasílat položky jako baterie, vrtulníky, stavebnice letadel a další.

Na vyjádření, zda tato mírnější formulace znamená, že elektro bižuterii (regulátory, motory, serva a další) bude možné posílat i v průběhu olympiády, sice stále čekám, ale již nyní je jasné, že nám modelářům byl olympiádu v Číně čert dlužen :-)

 

Přečteno 4 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *