Video: F3F NYX na Rané

Zveřejněno 14. 11. 2008 v rubrice RC Videa

VideoPravdivost rčení o tom, že jablko obvykle nepadá příliš daleko od stromu, potvrzuje i poslední video od Jirky Michálka, na kterém uvidíte jeho jedenáctiletého synka Honzu, jak zcela bravurně prohání F3F NYXe od Breta Modelu na svahu na Rané.

Zdravím Tě Martine,
s končící svahovou sezónou se naplno začínají projevovat abstinenční příznaky z nedostatku létání. Už aby bylo jaro! Sice stále létám z Volcanem (naposledy včera), ale nemohu si pomoci, největší příděl adrenalinu mám na svahu. Posílám Ti odkaz na klip, který jsem dal před chvílí na trubku. Mám to štěstí, že můj kluk propadl tomu samému, takže na kopci se víceméně přetahujeme o rádio. Je mu 11 roků a takhle lítá. Z klipu je jasně vidět, že nejlepší (a nejlevnější) motor je kus olova ve špici a pořádný vítr na pořádném kopci a můžeš lítat do padnutí.

Zdraví Jirka Michálek

Související odkazy:
Video: VOLCANO od Valenta Model v Alpách
Létání v termice – 1356m
S větroněm do ciziny, aneb kde se létá v Alpách I.
S větroněm do ciziny, aneb kde se létá v Alpách II.

Přečteno 108 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

9 komentářů u „Video: F3F NYX na Rané

  1. vasin

    No možná to je nejlepší motor, bohužel sehnat pořádný kopec je na spoustě míst nepřekonatelný problém, my z Polabské nížiny víme o čem mluvím.

  2. Dzordzik

    Asi tak. Stav F3F v ČR je toho myslím výmluvným důkazem. Ale umí klučina, to se musí nechat :)

  3. Standa

    Luxusní video, hošík umí. Z jakého CD od Satrianiho je ta hudba, k videu se hodí a hodně se mi líbí. Díky.

  4. lubak

    Krasa!
    Dufam, ze aj ja s mojim synom raz tak budem lietat :)

  5. Jirka

    to vasin: nedostatek dobrých kopců je u nás bohužel realita, sami na Ranou dojíždíme 60 km. Docela často se tam ale potkáváme s Němci, kteří jedou na Ranou třeba ze 140 km vzdálenosti a říkají, že taky nemají blíž lepší kopec. Příští rok bych chtěl zkusit létání v Krkonoších, kde je pár terénů slibujících luxusní polétání. Z Krnapu mám písemně potvrzeno, že létání s modely v žádné zóně zákon o ochraně přírody neřeší, tudíž může se létat. Je ale nutné se pohybovat po značených cestách, tzn. startovat a přistávat poblíž cesty.
    to standa: je to z CD Joe Satriani – The Extremist. U tohoto klipu jsem váhal, jestli nějakou hudbu vůbec dávat, protože NYX při průletech krásně hvízdá. Kvůli silnému větru tam ale převažovaly ruchy, takže jsem se snažil vybrat hudbu, která podtrhne ten adrenalin. Příští sezonu máme v plánu začít s DS, už teď se mi klepou kolena.
    to lubak: určitě budete. My s klukem lítáme čtvrtou sezonu, hodně nám dalo sledování klipů dvojice Shane Biddlecombe (pilot) a Mike Young (video), kde jsme odkoukávali, co se vlastně dá udělat a pak to zkoušeli sami.

  6. PiNa

    @Jirka: Koukám, že mě Standa předběhnul, taky jsem se chtěl zeptat na hudbu. CD už tu mám a právě ho sjíždím. Track WAR se k videu opravdu hodí, adrenalin podrtrhuje výborně. Možná by se dal ještě použít Motorcycle Driver, ale WAR je opravdu nejlepší :-)

    Měl bys Honzíka seznámit s Jackem Cubittem, určitě by si rozuměli :-)

  7. vasin

    TO Jirka: Pokud by Ti to nevadilo, dej mi vědět svahy v Krkonoších, prosím. Zanesl bych je do RCMapy.

  8. Jirka

    To Vasin: Já bych svahy v Krkonoších na RCMapy nedával, právě proto že létání tam není zakázáno. Stačí pár lidí s modely, kteří se budou pohybovat mimo značené cesty a je vymalováno. Myslím, že kdo o to opravdu stojí, si ta místa vytipuje sám při prostudování turistické mapy dle souřadnic. Nechci to tajit, jestli mi dá Martin zde na stránkách prostor, tak napíšu jak jsem dopadl, ale na ty Mapy bych to nedával.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *