Depeche Mode – Tour of the Universe 2009

Zveřejněno 22. 11. 2008 v rubrice Hudba & MP3

Depeche ModeKapela Depeche Mode se mi dostala pod kůži během mého dospívání. Přestože dnes už poslouchám jiné kapely a projekty, jejich tvorbu si stále rád poslechnu, a tak když jsem se dozvěděl, že se blíží jejich další koncert v Praze, neváhal jsem ani chvilku a vstupenky si pořídil.

Dodnes si pamatuji ten okamžik, kdy mi v sedmnácti kamarád Tomáš půjčil kazetu TDK s albem Some Great Reward. Stačil jeden poslech a měli o fanouška víc. Přestože si myslím, že vrcholem jejich tvorby je album Violator, poctivě jsem si kupoval originální CDčka až do alba Exciter. Za ta léta jsem slyšel všechny jejich věci snad stokrát a to nepočítám všemožné remixy, kterých je na internetu nepřeberné množství. Proto příliš nepřekvapí, že dnes už poslouchám jiné kapely/projekty a dění okolo Depeche Mode téměř nesleduji.

Jejich poslední koncert Playing The Angel v Praze jsem proto bohužel propásl. Těsně před tím, než začal předprodej vstupenek (o kterém jsem samozřejmě nevěděl), jsem odletěl na dovolenou. Po mém návratu na mne čekalo smutné zjištění, že všechny vstupenky jsou již beznadějně vyprodány. Nepomohlo mi ani to, že šéfkou TicketPro byla manželka mého nejlepšího kamaráda. Lístky na Depeche Mode byly hold horké zboží, a kdo zaváhal, stál opodál. Zkušenost k nezaplacení :-)

Říká se, že se historie opakuje a v případě nadcházejícího pražského koncertu Depeche Mode tomu tak málem bylo. Neměl jsem o něm ani ponětí a jenom čirou náhodou jsem si při cestě na dovolenou, která letos proběhla na chalupě na Vysočině, naladil lokální stanici a z ní se dozvěděl, že právě ten den úderem půlnoci započne předprodej vstupenek na nový koncert v rámci turné Tour of the Universe – proběhla totiž tiskovka, na které bylo ohlášeno nové CD a s ním související turné – video přiloženo. Na půlnoc jsem nečekal, ale hned druhý den ráno jsem se přihlásil na web TicketPro a dvě vstupenky na sezení s dobrým výhledem na pódium si koupil.

Měl jsem velké štěstí, o týden později byla všechna místa na sezení vyprodána a dnes již zbývá pouze pár lístků na stání na ploše. Lístky pod pódium byly vyprodány již ve chvíli, kdy jsem si kupoval své vstupenky. Vzhledem k tomu, že lístků bylo v prodeji okolo 40.000 a koncert proběhne až 25. června 2009, mne rychlost s jakou zmizely, hodně překvapila. Na druhou stranu je to dobré znamení, že Depeche Mode ještě nepatří do starého železa.

Depeche Mode Vstupenky

Za týden mi dorazilo cenné psaní se vstupenkami. Začínám být asi staromódní, ale místo různých e-ticketů v PDF dávám přednost klasickým lístkům s vyšším poplatkem. Magnetkem jsem je přicvakl na ledničku a bavím se pokaždé, když se mne návštěvy ptají, jak je možné, že už mám vstupenky, když je koncert až za sedm měsíců. „Štěstí přeje připraveným“, pomyslím si a pomalu se začínám těšit na léto příštího roku.

Signature

Přečteno 37 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Depeche Mode – Tour of the Universe 2009

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *