Jeti Duplex 2.4 GHz – Duplex TF a Duplex TG

Zveřejněno 7. 12. 2008 v rubrice RC Modely

Jeti DuplexPokud byste si rádi pořídili systém Jeti Duplex 2.4, ale nekamarádíte se s pájkou a při představě, že do svého vysílače s výměnným VF modulem bastlíte univerzální Duplex TU modul, vám vstávají vlasy hrůzou, potom pro vás mám dobrou zprávu. Firma Jeti uvedla do prodeje výměnné Duplex moduly pro vysílače Futaba, Graupner a JR.

Na rozdíl od univerzálního modulu TU je jejich „plug’n’play” instalace otázkou pouhých pár vteřin. Stačí vyjmout původní VF modul a místo něho zasunout odpovídající modul Duplex. Navíc se nejedná o mechanickou ani elektrickou úpravu vysílače, tudíž je instalace zcela v souladu s Všeobecným oprávněním VO-R/15/08.2007-27.

Duplex TF

Moduly DUPLEX TF a TG jsou určeny do vysílačů, které mají odpovídající výměnný (modulární) VF díl. Moduly TF jsou kompatibilní s odpovídajícími výměnnými moduly vysílačů Futaba a Hitec (7U, 8U, 8J, 9C, 9Z, FC-18, FN, 3PK, 3PJ, Optic 6, Eclipse 7). Modul TG je určen do vysílačů Graupner a JR (X-347, X-388, X-3810 ADT, X-9303/PCM-9XII, PCM-10S, PCM-10X, MX22) a existuje jak v klasickém provedení s externím konektorem pro anténu, tak i ve verzi pro interní montáž antény.

Duplex TG

Moduly Duplex TF a TG zakoupíte buď přímo u firmy Jeti, nebo v jejich distribuční síti za cenu 2390Kč včetně DPH.

Signature

Související články:
Jeti Duplex 2.4 GHz – nový firmware
Jeti Duplex 2.4 GHz – instalace TU modulu
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti I.
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti II.
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti III.
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti IV.
Video: Test 2.4 GHz RC systémů
XPS: Skočí, nebo neskočí?
2.4 GHz Futaba Fasst systém v tvrdém testu
2.4GHz modulární řešení ano či ne?

Přečteno 258 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

4 Komentáře u „Jeti Duplex 2.4 GHz – Duplex TF a Duplex TG

  1. Ing. Radomír Štěrba

    Jeti Duplex TU mám nainstalovaný na svém plně osazeném vysílači Futaba FC-16. Modul jsem umístil na vlepené plastové sloupky dovnitř skříně mezi tahové ovládače 5 a 6 kanálu – je tam dost místa. Anténu mám na místě té původní. Vše funguje výborně, bez sebemenších problémů.
    V modelu umisťuji dvě antény přjímače do vlepených tenkostěnných plastových „brček na pití“, aby byl mezi nimi zabezpečen úhel 90 stupňu. Antény jsou volné a v případě havárie modelu se pouze samy vysunou.

    Tip na distanční plastové sloupky (nejen pro modeláře)- v OBI nebo Bauhausu lze zakoupit plastové trubičky o délce 1000 mm různých průměrů. Dovnitř lze lehce vyřezat vnitřní závit nebo vlepit dřík plastového šroubu a tím vyrobit vnější závit …

    S pozdravem Radomír Štěrba, Petřvald u Karviné.

  2. koko

    Trosku prosim upresni ty trubicky. OBI je zatracene velky. Diky.

  3. Radek

    Trubičky jsou z PVC (od 19,-/kus) a prodávají se v OBI v regálech spolu s hlinikovými profily a kulatinami (vždy nedaleko od prodeje nářadí).
    Radek.

  4. pepino

    Mám dotaz který modul funguje v radiu TARANIS: Děkuji za odpověď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *