MAX BEC 2 – novinka od JETI Model

Zveřejněno 10. 1. 2009 v rubrice RC Modely

MAX BEC 2JETI Model zařadili do svého sortimentu další novinku. Tentokrát se jedná o MAX BEC 2, což je lineární stabilizátor s nastavitelným výstupním napětím (5.0V, 5.4V, 5.7V a 6.0V), který zajišťuje spolehlivé napájení přijímače a serv v modelu. Výkonnější verze 2  nabízí výstupní proud až 20A.

Lineární stabilizátor napětí MAX BEC 2 je určen pro napájení palubního systému v modelu (napájení přijímače a serv), který využívá k napájení 2 články LiXX nebo více článků NiXX. Stabilizátor zajistí, že napájení serv bude po celou dobu konstantní a výsledkem bude stejná rychlost pohybu serv nezávisle na stavu vybití napájecích článků.

MAX BEC 2

MAX BEC 2 nabízí možnost současně připojit dva napájecí akumulátory, čímž je zajištěna větší bezpečnost provozu. Připojené akumulátory jsou vybíjeny současně a pomocí LED diod je signalizován akumulátor, ze kterého se aktuálně odebírá energie. Součástí MAX BECu 2 je také elektronický vypínač. Ve vypnutém stavu je odebíraný proud pouze 170 μA. Základní technické parametry jsou uvedeny v následující tabulce.

MAX BEC 2

Pro upevnění MAX BECu 2 v modelu je možné použít montážních otvorů s gumovými průchodkami, které snižují přenášení vibrací. Montáž lze provést na trup modelu, indikační LED diody jsou směrovány ven z modelu, kde pomocí otvorů v trupu je můžete sledovat zvenčí i za letu. Součástí balení je samolepka, popisující indikační diody, kterou lze nalepit na trup modelu a samolepka s popisem nastaveného napětí pomocí Jumperu pro nalepení dovnitř modelu vedle nastavovacích pinů pro Jumper.

Další informace naleznete buďto přímo v PDF manuálu MAX BECu 2, nebo na stránkách firmy JETI Model.

Signature

Přečteno 25 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

4 Komentáře u „MAX BEC 2 – novinka od JETI Model

  1. Miri

    Martine, ten výstupní konektor je prosím MPX? Na co cca přijde celý výrobek?
    Díky

  2. PiNa

    Ahoj Miri,
    ano, je to MPX konektor. V prvních verzích MAX BECu 2 byl napevno na tišťáku, nyní by již měl být na kabelu pro snažší manipulaci. Cenu bohužel nevím, s dostupností je to tak, že pár desítek kusů je k dispozici okamžitě, další čekají na LEDky od RYSTONu :-)
    M.

  3. Miri

    Sakryš, zase ten RYSTON drží JETIho v šachu a zdržuje :-)
    Miri

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *