Jeti Duplex 2.4 GHz – elegantní řešení antény

Zveřejněno 18. 1. 2009 v rubrice RC Modely

Jeti DuplexCelouhlíkové trupy představují pro 2.4 GHz systémy problém, který je možné řešit buď pořízením modelu s kevlarovou špičkou (za příplatek), nebo vyvedením antének mimo trup. Vousaté špice poté připomínaly  spíše naštvaného sumce než model. S jednoduchým a esteticky velmi elegantním řešením přišel Radek Žďára z Dolního Újezdu.

Ke svému řešení Radek napsal: Zatím se jedná o čistě funkční provedení (nástřel), ale při letovém testování – zatím pouze v MiniCoradu E – se ukázalo z hlediska dosahu jako bezproblémové. Anténky jsou k plastové ploutvičce fixovány jedním kusem transparentní samolepicí fólie přehnuté přes její náběžné hrany (kryje celou horní i spodní plochu), svírají úhel 90° a nesplňují pouze doporučení o maximální vzdálenosti od sebe.

Jeti Duplex Anténky

Až bude šumná formička s profilem, tak to snad bude i hezky vypadat. Ale i tak to nepůsobí natolik rušivě jako „sumec“ a hlavně je poloha antén pevná a stabilní.

Jeti Duplex Anténky

Za sebe mohu pouze říct, že provrtané a vousaté celouhlíkové trupy jsou jedním z důvodů, proč mne přechod na 2.4 GHz zatím neláká a i nadále létám výhradně s SPCM přijímači na 35MHz. Ze stávajících systémů je mi Jeti Duplex nejsympatičtější a Radkovo řešení se mi moc líbí. Pokud někdy v budoucnu na 2.4 GHZ přejdu, pořídím si nejspíš Duplex a všechny své brusy a brousky vybavím elegantní ploutvičkou.

Signature
Související články:
Jeti Duplex 2.4 GHz – nový firmware
Jeti Duplex 2.4 GHz – instalace TU modulu
Jeti Duplex 2.4 GHz – Duplex TF a Duplex TG
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti I.
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti II.
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti III.
Jeti Duplex 2.4 GHz – praktické zkušenosti IV.
Video: Test 2.4 GHz RC systémů
XPS: Skočí, nebo neskočí?
2.4 GHz Futaba Fasst systém v tvrdém testu
2.4GHz modulární řešení ano či ne?

Přečteno 85 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

5 komentářů u „Jeti Duplex 2.4 GHz – elegantní řešení antény

  1. Marty84

    Konečně jednoduché a elegantní řešení. Dík M.

  2. m.v.

    Opravdu super cena, za dva kousky vytvrzenyho epoxy s aerosilem :-))

  3. PiNa

    @m.v.
    No to teda, ale na druhou stranu je to dobré technologické řešení, které zajišťuje i správnou vzdálenost antének, a které se dá, při troše zručnosti, vyrobit doma na koleně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *