Video: F5D ESCAPE – tuzemský pylon racer

Zveřejněno 31. 1. 2009 v rubrice RC Videa

Big Ceres EHD video ze záletu Velkého Cerese E tu již mám. Zatímco se mezi jednotlivými lety nabíjely jeho pohonné baterie, přišla řada na pylonovou raketku ESCAPE od Jirky Bačinského, která vám během pár minut zaručeně zvedne hladinu adrenalinu v krvi. Video opět natočil a sestříhal náš kamarád Michal ‘Klobouk’ Doležílek.

Zatímco můj ESCAPE (tak trochu mediální hvězda) leží hezky na poličce a čeká na příchod jara, až se probudí moje reflexy ze zimního spánku, Dalibor nelenil a pořídil si svůj vlastní kousek. Osadil jej motorem NEU1105, který měl původně přijít do FunJETa, přidal vrtulku 4,7 na 4,7, tříčlánek LiPolek a výsledek uvidíte na přiloženém videu. Navzdory velmi něžnému pohonu (v porovnání se závodními kousky) je ESCAPE stále velmi rychlý a díky nízké hmotnosti plachtí téměř jako Easy Glider ;-) Ideální model pro začátečníky v kategorii F5D, nebo kohokoliv, kdo má rád rychlost a adrenalin.

Pro verzi ve vysokém rozlišení klikněte na HD ikonku a poté na link vedoucí na Vimeo. Registrovaní uživatelé si navíc mohou přímo z Vimea stáhnout původní nahrané video v nejvyšší kvalitě (89MB).

Přestože na videu svítí sluníčko, rtuť teploměru oscilovala lehce kolem nuly, a po pár hodinách na letišti jsme toho měli všichni plné zuby – kosa byla neskutečná. Velký dík patří Michalovi, který dokázal nemožné a téměř naslepo zachytil na video pár rychlých průletů. Odhazoval Jirka Chvátal (majitel zalétávaného Big Cerese E), kniplů se chopil Dalibor a přijel i Jirka Bačinský (na videu k vidění v čase 00:37).

Signature
Související články:
ESCAPE F5D – fotografie ze stavby
Video: Big Ceres E – zálet
Video: Multiplex FunJET Xtreme
Video: F5D Quick od Baudis Model – 280km/h
Video: Nový světový rekord v DýSingu 571,2km/h

Přečteno 67 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

3 Komentáře u „Video: F5D ESCAPE – tuzemský pylon racer

  1. Marty84

    Hustýýýýýýý, to chcííííííí. Na kolik přijde tahle šílenost? :-)

  2. Dalibor

    Kolik přesně stojí ti neřeknu … záleží na provedení. Ale myslím, že něco okolo 3kkč. Jinak letový projev (a pohon který to celé umožňuje) je volen záměrně. Není problém dát do Escape dvakrát silnější pohon, ale bohužel vždy je něco za něco. Tak jak to máme, je uspokojujících 200km/h a hlavně doba letu, která bez problémů dosahuje 10 minut. Pohon baští jen 30A, a tak ani baterka Li-pol 3S-2200/25C není nijak přetěžovaná a sezonu vydrží. Navíc je Escape velmi lehký (700g letovka). Přistání je vyloženě pohoda, není žádný stres jestli domů model ještě povezu celý. Ale pokud budeš mít větší ambice … stačí osadit motor řady 1110-1Y … k tomu 3S-2200/33C a nebo 4s a pámbu s tebou.

  3. PiNa

    Cenově to vychází následovně, jsou to ceny od Jirky Bačinskýho z konce minulýho roku, tak snad od té doby moc nezdražil.

    Escape pro našince je za 3200 Kč
    dvojka zhruba za 2000 Kč podle poškození
    uhlík navíc je za 300 Kč

    Drobný problém možná bude dodací lhůta, protože pokud vím, tak teď dělá momentálně hodně letadel do USA. Budeš se ho muset zeptat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *