Turntable Pilot – RC Dýdžej

Zveřejněno 22. 3. 2009 v rubrice Zajímavosti

Turntable PilotO tom, že dálkové ovládání nemusí zákonitě sloužit pouze k řízení modelů letadýlek, lodiček, nebo autíček, svědčí i zajímavý projekt nazvaný Turntable Pilot, který je určený dýdžejům a s jehož pomocí můžete dálkově ovládat přenosku gramofonu.

O co jde, to je patrné z přiložených obrázků. Před jehlou gramofonu je nainstalována USB kamerka snímající drážky vinylu, které jsou osvícené pomocí LED diody a světelného vlákna. Pohyb přenosky vpřed a vzad je řízený krokovým motorkem, její pokládání a zvedání řídí servo. Samozřejmě zde nesmí chybě přijímač s bateriemi. K ovládání slouží standardní vysílač.

Turntable Pilot

Obraz z USB kamery je přenášený do notebooku a jeho kvalita je zcela dostačující pro snadnou orientaci v nahrávce. Prostřednictvím vysílače Dýdžej s přenoskou obrazně poletuje nad deskou a v požadovaném místě ji spustí a zahájí přehrávání.

Turntable Pilot

Osobně mi není příliš jasné, jaké praktické využití může mít tento projekt, ale je určitě zajímavé sledovat, na co všechno lidé nepříjdou.

Signature

Přečteno 27 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Turntable Pilot – RC Dýdžej

  1. yds.

    prakticke vyuziti (pokud se bavime o vyuziti pro DJs) to nema absolutne zadne, nicmene v domacim pouziti pri poslechu si to predstavit dokazu!…)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *