Video: MiniCorado E od MV Model v HD

Zveřejněno 26. 4. 2009 v rubrice RC Videa

MiniCorado E VideoV sobotu to byly přesně dva týdny, co na letišti v Rakovníku proběhlo natáčení HD videa Daliborova a mého MiniCorada E. Počasí vyšlo nádherně, uhlíkem napěchované modely létaly skvostně a kamarád Michal ‘Klobouk’ Doležílek při natáčení a stříhání videa opět dokázal, že opravdu umí.

Jak se již stalo nepsaným pravidlem, při prvních startech nového modelu nesmí na letišti v Rakovníku chybět Michal se svojí nadupanou HD kamerkou. Dorazil i tentokrát a oproti předcházejícím natáčením kameru vylepšil o chundelatý rušič zvukových projevů větrných poryvů. Při oznámení jeho ceny se nám s Daliborem sice protočily panenky, ale jak sami uvidíte/uslyšíte, fungoval velmi dobře.

Klobouk1Klobouk2

Dalibor ještě doladil poslední detaily v nastavení vysílačů a šlo se do vzduchu. MiniCorado E je neskutečně hodný model, který na pilota neklade téměř žádné nároky a většinu jeho případných chyb spolehlivě odpustí. Umí jak pomalu v termice s příjemně utaženými zatáčkami, tak i rychle při průletech na rychlosti, kdy jeho rychlost hravě dosahuje hranici 160-170km/h.

Po téměř půlroční přestávce to bylo mé první letošní polétání. MiniCorado nezklamalo, maximálně jsem si jej užil a na první vytočený jarní stoupák ještě nějakou dobu nezapomenu. Byla to dobrá volba, škoda jen, že volného času na další létání se vůbec nedostává. A to na zálet stále čeká Ceres F3B E, ach jo …

Signature
Související odkazy:
Video: MiniCorado E od MV Model
Video: Ocelot E od DS Model
Hangár: MiniCorado E od MV Model – úvod
Hangár: MiniCorado E od MV Model – stavba I.

Přečteno 55 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

8 komentářů u „Video: MiniCorado E od MV Model v HD

  1. Marty84

    Jo, tak to je teda parada, tise zavidim. Primo na Vimeu ve vysokym rozliseni to fakt nema chybu.

  2. potulny mnich

    hmm koukam jako blazen. fakt moc pekne… uvidime jak bude litat to moje…..jen se chci zeptat na spotřebu motoru ja tam mam vymyslenou vrtuli 9X6 RFMa mohl bych se pohybovat nekde okolo 30-35A tak jen otazka kolik sekund nebo minut chodu motoru Vám vydrží ty baterky 3S 2200mAh.
    Díky za odpoved.

  3. m.v.

    Po 3 minutach motoru (a vice nez 45 minutach letu ;-)dobijim do 3s 2200 Revo cca 1300mAh. S-neu 1107 a Aeronaut 14/12 na 30mm kuzelu RFM, odber na zemi 45A, za letu v horizontu cca 25A, v kolmem stoupani nejde prez 35A.

  4. Dalibor

    Jo, jo..Corado je kurevsky povedená mašinka. A ve spojení s pohonem z nejlepších dostává nový rozměr.
    Tak jsem si nad tím laboroval a u reinkarnace Corada dám rozhodně kužel 36mm. otvírá se tím další možnost ladění.:-))A navíc se takto již vejde i uložení motoru na silentbloky.
    Dalibor

  5. paulo

    Ahojte,je to krasy stroj a letovy prejav je uzasny, mohli by ste niekedy v buducnosti napisat par informacii alebo aspon fotografii ohladne zastavby (vyosenia a uchytenia) motora?

  6. Dalibor

    Do pár dní uvolním článek na můj web. Oproti Rcm kde článek vyšel bude o dost rozšířený. O tuning pohonu, o fotky ze zástavby

  7. potulny mnich

    Zdravím a pozdravuji, konečně mám za sebou cca 5 hodin letu s minicoradem a spokojenost je vic nez maximalni. Nakonec jsem jeste ladil vrtuli na muj motor typhoon 4W-25. příkonově nejlepší mi nakonec vyšla 11×8 (zatím ještě aeronaut). Meřil jsem s touto vrtulí příkon a pohybuju se někde okolo 460W s účiností 87% a odběrem 42A na zemi. Jako napájení jsem nakonec zvolil červené KOKAM 3S 2100mAh. Serva jsem použil HS-55 do ocasu a křidélek a INO-LAB do klapek. Regulátor mi doma zůstal Scorpion 55A ale bohužel pouze se slabým BEC proto jsem pro celé napájení jak přijímače tak všech serv použil 4S NIMH 2100mAh, které jsem skromnou silou nacpal do ocasní trubky, mimo jiné taky proto, aby šel stroj celkem dobře vyvážit. Kvůli použitým přijímačovkám mi rapidně narostla vzletová váha na cca 995g což jsem se chtěl motat níž o cca 150g, ale letu to nevadí. Moje lety s 0 znalostmi termiky se pohybují okolo 15 min a dobíjím cca 600mAh(1 min.motoru).Rychlosti stoupání a rychlosti při průletu jsem jeste neměřil. Když už sem píšu tak jsem se chtěl zeptat znalejších lidí tohoto stroje: Když nastavuju rychlejší profil křídla pro rychlejší let: o kolik zvedáte klapky nahoru? já je mám zatím nastavené na +5mm a nevím jestli je to moc nebo málo. Děkuji za odpověď P.M.

  8. m.v.

    Klapky do minusu mam cca 1mm!!! Je to jenom tolik, aby si „zarovnal“ spodek profilu. Pri vetsi vychylce uz to brzdi. Svoje MC mam uz skoro doladene, takze uz brzy zverejnim setup.
    Michal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *