Seznam E-mail – nečekané překvapení

Zveřejněno 4. 5. 2009 v rubrice Ze života

EmailTaké máte emailový účet u Seznamu a žijete s pocitem, že jste si vybrali dobře a vaše emaily jsou u Seznamu v bezpečí? Možná se budete divit, jak málo stačí, aby si váš email přečetl někdo jiný. Když jsem se minulý týden přihlašoval na svůj účet, neměl jsem ani ponětí o tom, jaké nečekané překvapení mi Seznam připraví.

Po zadání přihlašovacího jména a hesla na mne místo obvyklého přehledu doručené pošty vyběhla stránka s informací o tom, že odeslání mailu se nezdařilo a bude potřeba jej odeslat znovu. Tato chybová hláška příliš nepřekvapila, neboť se u Seznamu poslední dobou vyskytuje celkem často.

Co však překvapilo, byla skutečnost, že se s největší pravděpodobností týkala zprávy, kterou psala neznámá Lucie své známé Zuzaně a jejíž kompletní znění se objevilo v mé mailové schránce. Na chvíli jsem znejistěl, zda jsem se zalogoval na správný účet, ale důvěrně známé složky a přihlašovací jméno mě ujistily v tom, že chyba rozhodně nebude na mém přijímači.

Klikněte pro plnou velikost

Típl jsem tedy screenshot (kliknutím získáte jeho plnou velikost) a celou věc konzultoval s kamarádem, jenž v oblasti IT a internetu pracuje. Uzemnil mne konstatováním, že toto je u Seznamu celkem normální. Jemu prý Seznam dokonce přeházel hlavičky a těla jednotlivých mailů a na opakované reklamace vůbec nereagoval. Legrace k popukání. Dnes prý používá k plné spokojenosti výhradně gmail.com a doporučil mi to samé.

Je mi jasné, že se s největší pravděpodobností jednalo o zcela nahodilou chybu, která se již nebude opakovat. Představa, jak se někomu na obrazovce objeví celé znění mého mailu, mi ale příjemná vůbec není. A tak o kompletním přechodu na gmail.com začínám vážně uvažovat. Účet už u něho mám.

Signature

Přečteno 109 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

4 Komentáře u „Seznam E-mail – nečekané překvapení

  1. rohe

    Já znám jednoho pána, který si musel změnit e-mail na Seznamu, protože se stále přihlašoval na „svoje jméno a heslo“ do úplně cizí schránky.

  2. sp

    Stalo se mi přesně to samé cca před měsícem. Přihlásil jsem se do své schránky na seznamu a viděl cizí mail s chybovou hláškou „Odeslání se nezdařilo…“.
    Mimochodem: u Seznamu mě zaráží jak bez skrupulí kopírují design gmailu a google maps. Je to normální plagiátroství, které bych od velké firmy nečekal.

  3. jirka

    No, nejsem si uplne jisty, ale zverejneni obsahu zpravy nepochazejici od tebe a neurcene tobe zavani porusenim telekomunikacniho tajemstvi.. IMHO to chtelo aspon rozmazat mailovou adresu na screenshotu.

  4. PiNa

    Jirko, díky za komentář. Napadlo mne to samé, tak jsem před uveřejněním adresu „lehce“ oeditoval ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *