Video: Viper F5D od StratAir

Zveřejněno 11. 5. 2009 v rubrice RC Videa

Viper F5DNejnovější přírůstek mezi závodními speciály kategorie F5D nese jméno Viper a jako horkou novinku pro rok 2009 jej do své nabídky zařadili u StratAiru. Viper navazuje na svého předchůdce Excite F5D a přestože mám extrémně rychlé modely moc rád, toto je na mne už příliš.

Stejně jako u Excite F5D, i zde profil navrhoval P. Frauendorfer. Křídlo má o něco málo větší rozpětí. Výškovka je odnímatelná. Prodloužený čumák umožňuje použít velké vrtule (v případě motoru s převodovkou) a trup je navržený tak, aby pojal široké spektrum LiPol baterií. Model při vysoké rychlosti perfektně drží stopu, k čemuž přispívá i jeho prodloužený a notně zesílený ocas.

Viper F5D

Na následujícím videu uvidíte, jak s Viperem dokáže zacvičit Mega 16/25/2 se šestičlánkem 2100-30C LiPolek s vrtulí 4.5×4.5. Použitá serva jsou Dymond D60 a při odběru cca 100A se doba chodu motoru pohybuje okolo minuty a půl. Na flutter na teplákách a pořádnou porci adrenalinu těchto cca 1.8kW bohatě stačí.

A nakonec ještě info o ceně. Celá tato legrace vás přijde na pouhých 399 Euro za holý model plus dalších pár set Euro za výbavu. No nekupte to ;-)

Signature
Související odkazy:
Video: F5D Quick od Baudis Model – 280km/h
Video: F5D ESCAPE – tuzemský pylon racer
Video: F5D – Electric pylon racing

Přečteno 56 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

3 Komentáře u „Video: Viper F5D od StratAir

  1. rohe

    No nevím, kdybych to letadlo neviděl na začátku a na konci, tak sem vůbec nevěděl s čím to létá. Možná i snad prolétával těmi vrtulemi u té větrné elektrárny.

  2. micmic

    Moc pekny. Pri sledovani me napadlo jmeno pro model na sezonu 2010. Suicide F5D ;-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *