Panasonic LX3 – servisní menu

Zveřejněno 17. 7. 2009 v rubrice PiNa Fotografuje

GGS LX3Zajímá-li vás, kolik přesně fotografií jste vyfotili se svojí „el-iks-trojkou“, kolik z nich bylo s bleskem, kolikrát jste svoji „mýdlovou krabičku“ zapnuli, nebo kolikrát usnula v úsporném režimu, potom odpověď na všechny tyto otázky naleznete v jejím servisním menu.

Postup, jak aktivovat servisní menu, byste však v manuálu hledali marně. Nebýt náhody, díky níž se na veřejnost dostaly oficiální servisní pokyny firmy Panasonic k LX3, neměl by o tomto menu nikdo ani ponětí. Chcete-li tedy zobrazit na LCD servisní informace, postupujte následujícím způsobem.

Přepněte LX3 do režimu fotografování, navolte režim P a při současně stisknutém tlačítku Focus s kurzorovou šipkou nahoru zapněte fotoaparát. Naběhne obvyklým způsobem. Pokud jste nesejmuli krytku objektivu, budete na to upozorněni.

Nyní současně stiskněte tlačítko Focus, Menu/Set a šipku vlevo. Na displeji se objeví seznam zaznamenaných chybových stavů. Pokud k žádné chybě během používání LX3 nedošlo, seznam bude plný nul. Opětovným stisknutím zmíněné „trojkombinace“ vyvoláte servisní menu. Dalším stisknutím vše vrátíte do normálního stavu.

Panasonic LX3 Service Menu

Jak vypadá servisní menu u mého kousku, je vidět na přiložené fotografii. Žlutě je uvedena verze nainstalovaného firmwaru. Následuje nejspíše výrobní číslo desky tištěných spojů. PWRCNT udává počet, kolikrát byl fotoaparát zapnutý. SHTCNT udává celkový počet pořízených snímků. STBCNT udává počet snímků pořízených s bleskem a PSVCNT udává počet, kolikrát byl aktivovaný úsporný režim.

Vzhledem ke způsobu, kterým lze u LX3 nastavit číslování pořízených fotek, je údaj SHTCNT v servisním menu jediným způsobem, jak zjistit, kolik snímků bylo fotoaparátem doopravdy vyfoceno. I proto se hodí vědět, jak toto menu u LX3 vyvolat.

Signature
Související odkazy:
GGS LCD Screen Protector pro Panasonic LX3
Nikon P6000, Canon G10, nebo Panasonic LX3?
Video: Panasonic LX3 vs Canon G10

Přečteno 56 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Panasonic LX3 – servisní menu

  1. Mirek

    Zdravím, článek jsem ocenil i když neobsahoval přesně co jsem na webu hledal a to je zda v srvisním menu čeština. Koupil jsem druhou lx3 a ta první češtinu měla a druhá nikoliv. v servisu mi po telefonu řekli že možná bude v servisním menu. Toto menu ale není „aktivní“ Neporadil by jste? děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *