Panasonic LX3 a Pražský hrad

Zveřejněno 31. 7. 2009 v rubrice Poznámky

LX3 Prazsky Hrad

Je to již pár týdnů, co jsem o víkendu podnikl výlet na Petřín. Nechtělo se mi s sebou tahat pár kilo navíc, proto jsem Nikona nechal doma a do kapsy hodil Panasonic LX3. Když jsem dorazil na vrchol Petřínské rozhledny a přede mnou se otevřel nádherný výhled, okamžitě jsem svého rozhodnutí litoval. Nedalo se ale nic dělat. Cvakl jsem tedy pár fotek a trochu zklamaný zamířil k domovu. Zbytečně. Po otevření fotografií v počítači na mne totiž čekalo milé překvapní. Kvalita pořízených fotek byla (na kompakt) výborná – viz ukázka. Foceno do JPG s lehce zvýšeným kontrastem (+1) a ostřením (+1), zmenšeno na 50%. Původní soubor stažený z foťáku je k dizpozici zde.

I took this picture from the Lookout Tower on Petrin in Prague couple of weeks ago with my Panasonic LX3. Resized it to 50%, JPG, STD (Contrast +1, Sharpness +1), no PP. I was really surprised by IQ of this image. LX3 simply nailed it. If you want to pixel-peep at it, you can download the original file here. It is not a big surprise my D300 is collecting dust most of the time now. It is so easy and comfortable to put LX3 into my pocket and go out to take some pics. Anytime, anywhere. LX3 FTW!

Přečteno 27 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Panasonic LX3 a Pražský hrad

  1. M.

    No jo, to by kompaktum slo. Ale jen se trochu zatahne, uz to sumi az hezky neni :(

  2. Lino

    Nádherná fotka, jenom podotknu že u  Panasonic LX3 jsem nikdy žádný šum při zatažené obloze nezaznamenal.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *