F3K Mělník 02/2009 – fotogalerie

Zveřejněno 4. 12. 2009 v rubrice PiNa Fotografuje

F3K MělníkJe na čase vytáhnout dalšího pomyslného kostlivce ze skříně. Koncem letošního února jsem si odbyl v Mělníku na závodech F3K dvojitou premiéru. Nejenže to byly moje první F3K závody v roli fotografa vůbec, ale bylo to i moje první focení s ještě novotou vonícím Nikonem D300.

Na focení závodů F3K házedel jsem se chystal již delší dobu. Na Vypich to sice nemám daleko, ale bohužel mi to nikdy nevyšlo. A bylo to škoda, neboť příležitostí pořídit zajímavé momentky nabízí právě tato kategorie nepřeberné množství. A tak, když mi Honza Šteidl koncem února oznámil, že se u Mělníka konají F3K závody, neváhal jsem ani chvilku, sbalil jsem svého Nikona a vyrazil.

F3K Mělník

Počasí focení vůbec nepřálo. Bylo po dešti, obloha zatažená nízkou oblačností a po sluníčku a dobrém světle ani památky. Navíc to bylo úplně první vážnější focení se zcela novým Nikonem D300, se kterým jsem se v té době teprve velmi zlehka seznamoval, proto berte tyto fotografie trochu s rezervou.

F3K MělníkF3K Mělník

Oproti mým oblíbeným F3B závodům to byla z pohledu pozorovatele a fotografa celkem komorní záležitost, při které si všichni závodníci dosytnosti zalétali. Možná to bylo jenom zdání, ale výraznějšího adrenalinu jsem si nevšiml. Pracovní časy plynule ubíhaly, časoměřiči měřili nalétané časy a piloti házedel v celkem pravidelných intervalech odhazovali kruhovým hodem svoje „letadýlka“ vzhůru do oblak. Během pár hodin se odlétaly všechny disciplíny a následně se účastníci zvolna rozjeli zpět do svých domovů.

F3K MělníkF3K Mělník

Účast závodníků byla hojná, neboť kategorie F3K, na rozdíl například od kategorie F3B, vaši peněženku nezruinuje a o zajímavé momentky rozhodně nebyla nouze. Do Prahy jsem se vrátil s téměř plnou kartou fotek a s předsevzetím, že co nejdříve uvedu do letu schopného stavu svoje SuperGee, které jsem si od Honzy Šteidla v Mělníku vyzvedl. Dodnes mi leží na poličce a na dokončení stále čeká. Tak snad příští rok.

Všechny vybrané fotografie (46 kousků) naleznete ve fotogalerii. Pro maximální kvalitu klikněte na plnou velikost obrázků – link vpravo dole u každé fotografie.

english To see the whole photo gallery with 46 pictures follow the link bellow. For the best image quality click the link „Plná velikost“ in the right bottom corner of each picture. If you want to link to this gallery please use the URL of this article (page) as the location of my FTP server (where the pictures are stored) could be changed in the foreseeable future.

F3K Mělník 02/2009 – fotogalerie

Jedná se ale pouze o dočasný link. Proto jej prosím nelinkujte přímo, ale odkazujte se na tuto stránku. Je velmi pravděpodobné, že brzy album přesunu na nové FTP.

Signature
Související odkazy:
Video: F3K Contest Waidhofen/Thaya

Přečteno 55 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

3 Komentáře u „F3K Mělník 02/2009 – fotogalerie

  1. makyk

    Martine přes tvoje opatrné, berte fotky z rezervou, opět smekám. Líbí se mi tvoje zachycení atmosféry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *