Nikon Capture NX 2 v2.2.4

Zveřejněno 21. 1. 2010 v rubrice Poznámky

Capture NX 2 Books

Po relativně dlouhém čekání Nikon konečně vydal novou verzi svého editačního programu Capture NX 2, která již běží bez problémů pod Windows 7, a tak nadešel čas pro přechod z NX na NX2. Aby byl co nejsnažší, pořídil jsem si z Amazonu dvě knížky, které NX2 popisují do nejmenších detailů. Přestože obě popisují stejný program, každá z nich má něco do sebe a vřele je doporučuji všem, kteří chtějí z tohoto mocného nástroje vymáčknout maximum.

English The new Capture NX 2 supporting Windows 7 has been finally released by Nikon so the time has come to move from the NX to the NX 2. To make my transition silky smooth I've decided to buy two books from Amazon that show you how to make the most of this powerful image-editing application. I've already read them both and they are worth every cent I've spent on them. Highly recommended.

Přečteno 16 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Nikon Capture NX 2 v2.2.4

  1. Klobouk

    Používám ACD See Photo manager , zdá se mi to:

    -strašně rychlé,
    -obsahující vše potřebné pro běžnou úpravu fotografií
    -jsou tam některé velmi užitečné věci navíc:
    a)Light Equalizer
    b)Dávkové zpracování s geniáloně vyřešenou obsluhou
    Kvalitu vlastního procesování za těchto podmínek neřeším, ale na první pohled OK

    Doporučuji alespoň „ochutnat“

  2. PiNa

    ACD See jsem používal úplně na začátku, když jsem ještě fotil do JPG. S přechodem na NEF/RAW jsem začal používat Capture NX k maximální spokojenosti. Na základní editaci fotek ideální. Není to jenom 100% podpora NEF formátu, ale i U-Point technologie a v neposlední řadě samozřejmě i trochu nechuť zkoušet něco nového. Když už jsem do „výuky“ investoval tolik času. Capture NX na první pohled nevypadá příliš schopně, ale zdání klame a když se to umí, tak zvládne opravdu hodně a v mnohem kratším čase, než by podobné úpravy trvaly například ve Photoshopu.

    Když potřebuju občas upravit JPG z LX3, tak používám poslední ZONER Studio. Za ty peníze perfektní nástroj.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *