John Nolan – animatronický modelář

Zveřejněno 19. 2. 2010 v rubrice Zajímavosti

John NolanPřestože se dnes již drtivá většina filmových triků dělá s pomocí počítače, stále ještě existují nadšenci, kteří se věnují klasické animatronice. Mezi ty nejlepší určitě patří i John Nolan, který se do širšího povědomí dostal především díky své reklamě na fiktivní Nolanův čedar s robotickou myškou.

John Nolan se klasické animatronice věnuje přibližně od roku 1999 a od té doby spolupracoval na více než 25 filmových a reklamních projektech, mezi kterými jsou k vidění zvučné tituly jako například Harry Potter, Dr. Who, Clash Of The Titans a další.

Dead Mouse from Nolan's Cheddar

Za zmínku stojí, že zmiňovanou reklamu, kterou během pár týdnů na Trubce shlédlo téměř milion lidí, vytvořil jenom tak, pro zábavu. Pro posmrtné scény sestrojil robotickou myš, která je od živé …ehm mrtvé myšky téměř k nerozeznání.

Robo baby

V galerii na stránkách jeho firmy John Nolan Films jsou k vidění nejpodivnější kreace plné serv a převodů. Od obřích rukou a nohou, přes hlavy různých démonů, až po robotické miminko. Krátký prezentační filmeček navíc některé z nich ukazuje v chodu.

Kromě vymýšlení nových robotických animáků má John Nolan i režisérské ambice. Některé z jeho povedených krátkých filmů jsou ke shlédnutí na webu.

Signature
Související odkazy:
Turntable Pilot – RC Dýdžej
i-SOBOT robotem roku 2008

Přečteno 9 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *