Video: 2.5kW F3X Viking E – zálet v HD

Zveřejněno 17. 3. 2010 v rubrice RC Videa

VideoKamarád Michal ‘Klobouk’ Doležílek se tentokrát překonal a během necelých deseti dní sestříhal a vyrendroval HD video ze záletu Daliborova Vikinga E. Přestože v té době zima ještě neřekla své poslední slovo, počasí se náramně vydařilo a Viking létal skvěle. English 2.5kW F3X Viking E maiden video in HD.

Video hovoří samo za sebe a stěží k němu cokoliv dodávat. Snad jen to, že hudební podklad pochází z CD Czech Masters of Rock Guitar, jeho autorem je Michal Pavlíček a skladba se jmenuje Lonely. Vyčerpávající informace o Vikingovi a jeho stavbě naleznete (jako obvykle) u Dalibora.

Signature
Související odkazy:
F3X Viking E Race (4kW) – HD palubní video
F3X Viking E Race (4kW) – zálet
F3X Viking E – HD palubní video ze Senomat
F3X Viking E – HD palubní video z Rakovníka
Vikingové v Nesvačilech na Amperfestu 2010
F3X Viking E Dalibora Štěrby
Video: 2.5kW F3X Viking E – zálet – delší verze

Přečteno 40 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

22 komentářů u „Video: 2.5kW F3X Viking E – zálet v HD

  1. m.v.

    Ach jo, ja vedel, ze si to video nemam poustet, ze budu akorat nastvanej…. :-(((((
    Opet velka parada, jak eroplan tak video! :-) Jen skoda, ze nebyly na obloze nejaky mracky, stoupavost by pak jeste vice vynikla.

  2. Radim

    Moc pěkné polítání a éro chodí skvěle.Kvalita videa je excelentní, krásně zmáknuté…

  3. Dalibor

    re … m.v
    Michale, myslím, že můžeš být v pohodě. Máš stejný pohon, stejné baterky, stejný regl … a lehčí model. Budeš na tom ještě o chlup líp.

  4. Dzordzik

    Luxusní práce, tleskám Dali i Michale, dokonalé jako vždy. Palec nahoru!

  5. Radim

    Pikantní je komentář: tak a jdeme domů, jako když vyzvedneš děti ze školky…

  6. Marty84

    Velká paráda a nádhera. Každé další Michalovo video je lepší než to minulý. Líp to snad ani natočit nešlo. Pouštím si to pořád dokola. Díky chlapi!!!

  7. Dalibor

    Re..Radim
    :-))) Nediv se, za cenu Vikinga uživíš 6 až 10 dětiček ze SieraLeone celý rok. A i na náboje do AK jim zbyde :-))

  8. PiNa

    Michal se hodně zlepšuje. Shodli jsme se na tom, že lépe by se to dalo natočit už jenom podle nějakého scénaře, aby bylo více materiálu k prostřihům. Jenomže to by taky zabralo celý den a nebylo by to spontánní, jako tohle „lítání na kameru“. Třeba se to všechno zrealizuje až při záletu mýho F3B Cerese E a při té příležitosti možná i na modelky v sexy hadříkách dojde ;-)

  9. Radim

    Re:Dalibor
    Nedivím se, dobře ty emoce znám, já mívám v koutku oka kroupu, přeci jen dají tyhle hračky dost práce a odříkání. Kdo neví, ať zkusí, pocit který se dostaví po 200- 2000 hodinách práce uvolní poměrně slušné možství endorfinu :) Pokud to samozřejmě dopadne dobře.

    Jednou bych chtěl mít za kamaráda taky takového kameramana:) Celou zimu bych potom proseděl u televize..

  10. Dalibor

    re..Radim
    Jo Michal je super kamaraman a Martin zase fotograf. Bez nich by to nešlo tak dobře, jak to je.

  11. Dalibor

    Jo, už mám nápad, kde vzít modelku pro příště, až bude zálet Cerese E … uděláme celodenní akci … ať máš dost matroše na střih :-)))

  12. mrs

    radim: jaky odrikani a 200-2000 hodin??? Tohle ma prece s modelarinou spolecnou 0! Koupis, poskladas a jdes s tim ven, tejden prace max. Adrenalin je spis z toho, abys tu litajici zlatou cihlu hned nerozsekal…
    Je to pekny, ale ronit kvuli tomu slzy… omg.

    BTW Video dobry, predpokladam ze se s Michalem znate, kdyz poskytnul muziku.

  13. Dalibor

    re..mrs
    Myslíš, že je to jen o tom poskládání? A že to máš za max týden hotové? Tak mi to přijeď předvést. Mimochodem, taky jsem dělal balzové modely a to i dost velké, včetně návrhu svého!! plánku. Rozhodně bych to modelařinou nazýval.

  14. Jirka

    Dalibore, z videa mám dojem, že by to chtělo pohrát si ještě s diferenciací křidélek. V zatáčkách Ti model plave nahoru. Možná se mýlím, protože nejlíp to člověk pozná, když má prsty na kniplech a možná to tak vodíš záměrně.

  15. Dalibor

    Máš pravdu. Je to vidět i na výkrutech. Ladění modelu (programu) teprve přijde. Zatím má Viking nalétáno 2 hodiny a jen na základní program.

  16. Radim

    re MRS: Jiste, není to stavba od nuly, ale neni to ARF! Pokud se ero stavi s jistou predstavou, tak do toho das mraky casu, aniz by to bylo videt. At uz je to navrh pohonu, jeho testovani shaneni (S NEU) a nervu. Ten cas se vztahoval k emocim nikoli k tomu, kolik na tom Dalibor strávil casu, to opravdu nevim, ale z toho videa mi prijde, ze takovehle ero si nepostavi 3x za mesic… Pokud „neco“ zmastis za tyden, tak k tomu asi moc vztah nebudes mit.

  17. Kuba

    Teda mrs,to myslíš vážně? Pokrok jde kupředu a časy A-dvojek se žebrama vyřezávanýma z překližky jsou pryč. Chceš říct, že jediný modelář je u kompozitů výrobce? Nikdo ostatní? I modelář z minulýho století musí poznat, jak dokonale pečlivě Dalibor staví, to je u mě špičková modelařina! Zaplať pánbůh, že ne jen u mě.

  18. Dalibor

    re..Kuba
    Teď se cítím až trapně :-))) No ono to zase taková věda není. Nejdelší čas trvá vymyslet, jak to osadit tak, aby to bylo pokud možno technicky co nejčistší. A s výsledkem stejně nejsem nikdy spokojený.
    Zástavba u Vikinga se jakš takž povedla podle představ. Těžiště vyšlo naprosto přesně (a je jedno jestli použiji 6čl nebo 7čl).
    Včera jsem si změřil, za jak dlouho poskládám Vikouše do stavu ready to fly… přesně 64 sekund :-)) Takže ve smyslu easy složení na ploše, se to povedlo. Mám zase pár nápadů, jak to vylepšit. Ale to až na dalším kusu.

  19. Komar033

    Ahoj všichni. Jsem tu nováček a právě jsem shlédl toto video. Je to nádhera. Hoši, jestli se k tomuto někdy dohrabu, bude to bomba. Přeji všem jenom hladké přistání. Potěšili jste moje srdíčko, děkuji. Ať se daří.

  20. Salaman

    Ahoj, něco takového bych si chtěl jednou taky postavit, při tom svištění laminátu mi běhá mráz po zádech, je to nádhera. Dá se s tím užít ladná akrobacie jako předvedli na tomto videu a nebo si vychutnat termiku. Zdaleka nejlepší kategorie letecké modelařiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *