ESCAPE F5D – výroba ukončena

Zveřejněno 5. 5. 2010 v rubrice RC Modely

F5D ESCAPEPopulární pylonový speciál ESCAPE od Jirky Bačinského si získal srdce nejednoho příznivce adrenalinového létání. S výborným poměrem cena/výkon neměl vážnější konkurenci. Se správnou motorizací hravě překonával rychlost 200km/h a největší šílenci jej dotlačili až ke hranici 300km/h. Všechno dobré ale jednou končí.

Ano, bohužel je to tak. Výroba tohoto modelu byla ukončena. Dnes ráno mi to potvrdil i sám Jirka Bačinský. O tom, že to s budoucností ESCAPE nevypadá růžově, se na RCGroups spekulovalo již delší dobu. Dokonce se objevily i fámy o tom, že Jirka vyhořel a tudíž už žádná další letadýlka vyrábět nebude. Pravda je však mnohem prozaičtější. Nikdo naštěstí nevyhořel (fyzicky), pouze se opotřebovaly formy pro výrobu tohoto brousku a Jirka si také zaslouží trochu odpočinku.

F5D ESCAPE

Celkově bylo vyrobeno něco málo přes 120 kousků ESCAPE. Z toho více než polovina jenom za uplynulý rok. Vezmeme-li v potaz, že kromě ESCAPE Jirka vyrábí i další prověřené modely jako například hotliner New Beach a k tomu ještě zvládá chodit no normálního zaměstnání, potom není divu, že odpočinek opravdu potřebuje.

ESCAPE sice patří minulosti, ale Jirka už chystá další novinku, kterou bude F3F závodní brus. Jeho jméno mi sice prozradil, ale už jsem ho zapomněl. Prototyp je již na světě a má za sebou i první a druhé místo na F3F závodech. Masová výroba však zatím není plánována. Přednost před nádeničinou u forem v dílně dostalo létání s vlastním modelem.

Signature
Související odkazy:
ESCAPE F5D – fotografie ze stavby
HD Video: F5D ESCAPE – tuzemský pylon racer
Video: F5D – Electric pylon racing
Video: F5D Quick od Baudis Model – 280km/h
Video: Viper F5D od StratAir

Přečteno 58 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „ESCAPE F5D – výroba ukončena

  1. Honza

    ESCAPE je skoda, fakt nemel konkurenci. Vyborny entry-level pylonak. Jirkovo novej svahak se jmenuje F3F SCARY a video ze zaletu na Rany je uz na trubce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *