FPV Racer Demo – analogový Wipeout

Zveřejněno 22. 8. 2010 v rubrice Zajímavosti

VideoFPV systémy jsou stále dostupnější. Ceny za bezdrátové kamerky padají, a tak příliš nepřekvapí, že někteří jedinci stále vymýšlejí další a další možnosti využití FPV hardwaru. Jako například Malte Jehmlich, který se s pomocí FPV systému rozhodl reinkarnovat Wipeout v reálném světě.

Hra Wipeout – simulátor rychlostních futuristických závodů – se nemalou měrou podílela na prodejním úspěchu první verze herní konzole PlayStation. Nyní, o 14 let později, přišel Malte Jehmilch s nápadem na její vytvoření v reálném světě. S pomocí RC autíček, arkádového kabinetu a spousty papírového kartonu vytvořil jeden z herních okruhů v reálu.

https://www.vimeo.com/9056286

Hráč prostřednictvím arkádového kabinetu řídí autíčko na dálkové ovládání na závodní dráze z kartonu a na obrazovce sleduje obraz přenášený z autíčka bezdrátovou kamerkou. Nechybí ani pomocníci, kteří v případě kolize autíčko vrátí zpět na závodní okruh. Herní zážitek je až překvapivě podobný původnímu Wipeoutu.

Projekt je neustále ve vývoji a jeho autor průběžně přidává nové funkce a vylepšení, o čemž se můžete přesvědčit i na druhém videu, kde je hra již doplněna o tabulku nejlepších výsledků včetně jmen jednotlivých hráčů.

Signature
Související odkazy:
Video: FPV adrenalinové létání v Alpách v HD
FPV létání v termice se supy hnědými v HD

Přečteno 5 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *