Amazon Kindle 3 – nový firmware 3.0.1

Zveřejněno 8. 9. 2010 v rubrice Ze života

Amazon Kindle 3Jak jsem zde již psal, Kindle 3 se u některých uživatelů potýká s problémem občasných zátuhů a náhodných restartů. Tento problém by měl odstranit nový firmware, jehož „preview“ verzi po krátkodobém testování skupinkou dobrovolníků dnes Amazon veřejně uvolnil ke stažení. Nově také přináší možnost vytvořit si účet na Amazonu přímo ze čtečky.

Dříve, než se pustíte do aktualizace firmwaru, je nutné podotknout, že se nejedná o finální verzi, ale pouze o testovací verzi, která slouží pro odladění případných chyb před vydáním finální verze. Amazon proto vyzývá všechny, kteří se pro aktualizaci rozhodnou, aby si své zkušenosti neponechali pro sebe, ale zaslali je na emailovou adresu: kindle-response@amazon.com.

Postup pro aktualizaci je následující:

Zjistěte si, jakou verzi čtečky Kindle 3 máte: Podívejte se na sériové číslo, které naleznete na obrazovce Settings, na kterou se dostanete stisknutím tlačítka Home, poté Menu a nakonec vyberete Settings.

Stáhněte si odpovídající verzi aktualizovaného firmwaru z této stránky. Pokud máte Kindle 3 WiFi (sériové číslo začíná B008), potom si můžete stáhnout nový firmware přímo zde.

Amazon Kindle 3 FW update

Stažený soubor Update_kindle_3.0.1_B008.bin pomocí programu pro správu souborů (například Průzkumník, nebo Total Commander) nakopírujte do kořenového adresáře Kindle 3, kterou máte připojenou dodávaným kabelem k počítači.

Ujistěte se, že přenos souboru proběhl v pořádku a bez chyb. Potom Kindle 3 odpojte od počítače i od propojovacího kabelu.

Kindle Firmware Update

Zahajte aktualizaci firmwaru: Stiskněte tlačítko Home, poté Menu, vyberte volbu Settings. Opět stiskněte tlačítko Menu a vyberte „Update Your Kindle“. Tato možnost nebude aktivní v případě, že již máte aktuální verzi firmwaru nainstalovanou.

Kindle Firmware Update

Chcete-li provést aktualizaci, vyberte OK. Průběh aktualizace se zobrazí na displeji. Nenechte se zaskočit tím, že akutalizace proběhne dvakrát za sebou. Je to normální.

Kindle 3.0.1

Po úspěšném nahrání nového firmwaru do paměti, se Kindle 3 automaticky restartuje a na stránce Settings byste měli na spodní liště mít uvedeno Kindle 3.0.1. Pokud toto na liště máte, aktualizace firmwaru proběhla úspěšně.

Signature
Seznam všech článků o Kindle 3 na PiNa.cz

Přečteno 47 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

19 komentářů u „Amazon Kindle 3 – nový firmware 3.0.1

  1. kindle/zatuhnutí

    zdravim, nevite nekdo prosim, jak se dostat do ctecky /zatuhle/? zustal zobrazen jen fragment pdf-ka a pocitac? ac jej vidi, nechce pustit do ctecky (odebrani suboru, nyni pokus o aktualizaci. dik za pomoc

  2. PiNa

    Musíš provést Hard Reset – zapínací slider přesunout do polohy ON přesně na 15 vteřin a potom jej pustit. Pokud to nepomůže, tak Kindle kompleteně nabít a zkusit to znova.

  3. kindle/zatuhnutí

    thx :) funguje. pokud nebudu brat v potaz tyto „detske“ nemoci, to je veru povedene.vaha/komfort cteni/wifi/cena.

  4. PiNa

    Amazon dnes změnil status z „preview“ na final. Obsah update je totožný s „preview“ verzí. Pokud jste si tedy, stejně jako já, „preview“ nainstalovali, máte rovnou už i final verzi ;-)

  5. Pavel

    V pátek mi čtečka přišla, po připojení k Wi-Fi si aktualizaci stáhla a nainstalovala sama. Pokud tedy majitelé se starým fw nechají čtečku připojenou a zapnutou s povolenou Wi-Fi, nemusí se už o nic start.

  6. PiNa

    Díky Pavle za info. Bude se hodit, už je venku preview nové verze firmware 3.0.2 pro Kindle 3. Tak si počkám, až bude final a samo se to stáhne do čtečky :-)

  7. Jirka

    Potvrzuji Pavlovu informaci. Připojil jsem Kindle k Wi-Fi a nový fw (3.0.1) se začal sám nahrávat. Ze začátku jsem byl překvapený a zaskočený, že si Kindle dělá něco co nechci. Dokonce to ten fw instalovalo 2x a pak se mi to ještě několikrát resetovalo.

    Ale teď už je vše OK.

  8. Hanka

    ahoj, v mém kindlu mám již fw 3.0.2., ale stejně mi za poslední 3 dny cca 3 krát zatuhnul. Dneska jsem ho startovala asi 20 min (asi 3x jsem udělala hard reset). Máte někdo nějaké zkušenosti se zatuhnutím při této verzi a nějakou osvědčenou radu? Díky.

  9. PiNa

    Hanka: Nainstaloval bych si nejnovejsi verzi 3.0.3, ktera je volne ke stazeni a uvidelo by se. Jine reseni nejspis neni, teda krome downgrade na puvodni 3.0.1, ale to nejspis ani nebude mozne.

  10. Hanka

    Verze 3.0.3. je naistalovaná a Kindle stále neběží, jak by měl. Skoro při každém zapnutí musím provést hardreset. Nemáte někdo nějaký tip, co s tím? Nebo to mám poslat do Ameriky na reklamaci?….H.

  11. PiNa

    Hanka: To už je opravdu podezřelé. Jediné, co by možná ještě stálo za vyzkoušení – vybít kompletně baterku až do mrtva a potom nabít. Před vracením do Ameriky je potřeba si od Amazonu vyžádat RMA číslo a mám pocit, že částečně i Amazon hradí náklady na dopravu, pokud se jedná o reklamaci, ale ruku do ohně za to nedám.

  12. Hanka

    Včera mi kamarád zformátoval Kindla a ani to nepomohlo. Tak už mě nenapadá, co s tím. Pokaždé mi tam naběhne tapeta se stromem a při každém zapnutí se to restartuje a trvá dobu než naběhne. Ještě jsem slyšela, že jde snad nastavit, aby se vůbec nevypínal, což by bylo možná řešení. Poradí mi někdo?:)

  13. PiNa

    Hanka: Nemáš náhodou svůj Kindle v koženém obalu bez světla od Amazonu?

  14. Matěj

    Hanka: S Kindlem jsem si posledni dobou docela uzil, aspon jednou denne jsem ho musel natvdrdo restartovat, protoze vubec nesel zapnout, pritom jsem tam mel verzi 3.0.3. Prosel jsem net a jak rika PiNa, hodne lidi si stezovalo na ten kozenej obal bez svetla. Takze jsem Kindla nosil par dni bez nej a najednou to prestalo zlobit. Jestli mas teda taky ten obal, zkus to par dni bez nej. Na 99% to bude tim.

    Pokud se jako ja nechces vzdat toho peknyho kozenyho obalu, udelal jsem to tak, ze jsem ty kovovy klipsy podlepil stribrnou lepenkou, tim padem se to tam nemuze zkratovat, nebo co to predtim delalo a je to ok. Od ty jsem nemel jeste ani jeden restart.

  15. PiNa

    Včera jsem o tom sepsal povídání. Stačí kovové háčky přelakovat bezbarvým odolným lakem na nehty, který výborně izoluje a používají ho i „elektrikáři“ k izolaci problémových součástek.

  16. Hanka

    díky za radu.Kindla v pouzdru od amazonu používám a tak to taky zkusím přelakovat. je pravda, že jsem teď doma a používám kindla bez obalu a neměla jsem s tím jediný problém. Ale když jsem si ho vzala sebou do obalu, problém s restartem se opět objevil. Ale já jsem to začala připisovat těm mrazům, protože jsem ho často brala v kabelce ven…
    tak to pořádně vyzkouším a dám vědět. tak ještě jednou díky, H.

  17. Jakub

    dobry den da se odnekud stahnout novejsi verze nez je 3.0.1
    kdyztak stranku pls

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *