Amazon Kindle 3 – nový reklamní spot

Zveřejněno 14. 9. 2010 v rubrice Ze života

Amazon Kindle 3O tom, že se čtečka Kindle 3 stane na nějaký čas nejprodávanějším zařízením pro čtení elektronických knih už pochybuje málokdo. Přidá-li se k tomu ještě velmi povedený reklamní spot, který vtipnou formou vyzvihuje hlavní přednosti této čtečky, má Kindle 3 o zaručený úspěch postaráno.

https://www.youtube.com/watch?v=HGmRKSds9OY

On: Promiňte, jaktože to můžete číst v tomhle světle?
Ona: To je Kindle. 139 dolarů. Za tyhle sluneční brýle jsem zaplatila víc.

Hláška se slunečními brýlemi naráží na větu z rozhovoru s CEO Amazonu Jeffem Bezosem, který se nachal slyšet, že „Při ceně 139USD, někteří lidé utratí více za jejich sluneční brýle“.

Signature
Seznam všech článků o Kindle 3 na PiNa.cz

Přečteno 12 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

11 komentářů u „Amazon Kindle 3 – nový reklamní spot

  1. Brum

    Moc podareny spot! Se zajmem jsem si precetl serii clanku, uz jen jejich pocet neco vypovida o nadseni majitele :-) Ted jdu objednavat.

  2. Brum

    To ze jsou v Evrope diky vydavatelskym pravum knihy drazsi a navic jich je mene jsem vedel, ale ze chybi treba serie Nadace od Assimova, to mi zaskocilo. Jeste se rozlisuje Evropa a UK, jak cenou tak dostupnosti…
    Jak se Kindle pouziva bez pouzdra, nehrozi poskrabani obrazovky?

  3. PiNa

    Regionální omezení se dá obejít vytvořením účtu na Amazon.com a zadáním platné adresy v USA (stačí potrápit google a nějaká se určitě najde). Prý už ani není potřeba nechat si tam poslat peníze dárkovým certifikátem. Zatím jsem ale nezkoušel. Až vyzkouším, bude článek.

    Pouzdro je nutnost, zatím Kindle převážím v krabici, ale komfortní to rozhodně není a plast překrývající displej toho nejspíš moc nesnese.

  4. Marty

    Reklama je fakt perfektní :-)

    Co se týče lokace Kindlu, tak opravdu lez obejít zadáním USA adresy. Potom je i větší výběr knih.

    Kindl mám 2 dny a pouzdro jsem si také raději objednal, na převážení je to nejlepší, zatím to také řeším krabicí, ale není to ono :-)

  5. PiNa

    Marty: Výběr je sice lepší, ale Amazon už si to hlídá. Včera jsem si koupil knížku Stripped: Depeche Mode, v Amazon účtu jsem měl zemi USA. Knížku jsem zaplatil, za pár vteřin jsem ji měl v Kindle 3. Potud pohoda. Ráno jsem našel v poště mail od Amazonu, že jsem si sice knížku koupil, ale že zjistili, že jsem v té době byl v jiné zemi, než kterou mám uvedenou v profilu. Že si mám zemi buď změnit podle skutečnosti, nebo jim poslat nějaký doklad, který dokazuje, že jsem Američan, tak nevím:

    Dear Customer,

    I see that you attempted to purchase „Stripped: Depeche Mode“ while in a different country than the United States listed on your Amazon account. Certain Kindle titles are not available everywhere. We are reaching out to you to ensure the best possible service for your account.

    If you have moved to a different country, you can easily update your country for your Amazon account at http://www.Amazon.com/manageyourkindle

    If this is not the case, and you would like to share information that you live in the United States, we can be reached by fax at 001-206-266-1838 from outside the US, or 206-266-1838 from within the US. Helpful information includes:

    – Passport
    – Military ID
    – Permanent Resident Card
    – Driver’s License
    – Other state photo identity card

    We want to assure you that we handle this information in a secure manner: these are dedicated fax lines, staffed in an area with limited employee access. The fax is never printed, just converted to an electronic image that is used to check the country, then the image is deleted.

    Best regards,

    Account Specialist
    Amazon.com

  6. PiNa

    Když jsem si chtěl včera koupit další knihu, nešlo to. Zablokovali mi účet. Smazal jsem si USA adresu , vrátil tam CZ adresu a napsal jim to mailem. Vzápětí příšla odpověď:

    Hello from Amazon.com.

    Thank you for providing information about your home country. You should now be able to purchase Kindle content normally.

    If you have any questions, you can reach the Kindle support team via phone or email by going to http://www.amazon.com/kindlesupport and clicking on the contact us button on the right side. You can also call directly by phone inside the US:-866-321-8851 (toll-free) or outside the US: 1-206-266-0927 (charges will apply) or by emailing kindle-cs-support@amazon.com. Kindle customer service is available 24 hours a day, seven days a week.

    Thank you again for your assistance.

    Amazon Team

    a můžu sice dál nakupovat, ale jenom některé knížky. Hmmm.

  7. Marty

    Pina: Aha, tak to je docela nepříjemné. Četl jsem, že někdo změnit adresu na USA (reálná adresa, která opravdu existuje) a nakupoval dál.

    Pokud ale s USA adresou bloknou celé nakupování tak to je špatné…

  8. PiNa

    Marty: To fungovalo ještě na Kindle 2. Stačilo se zaregistrovat/změnit platnou adresu na USA. Jenomže lidi blbli a zadávali adresy Mekáče, Disneylandu a pod. Každopadně na tento nový USA účet stačilo poslat dolarový dárkový certifikát (aby se nemuselo platit non-USA kreditkou) třeba z UK nebo DE účtu a potom bylo možné nakupovat zcela bez problémů.

    Dneska podle mého existuje jediné řešení. Potřebuješ sériové číslo neregistrované Kindle 3 (dá se sehnat na ebayi třeba z rozbité a nezaregistrované čtečky). Stáhneš si do PC Kindle for PC a připojíš se přes USA proxy. Vytvoříš si účet, zaregistruješ na něj nefunkční Kindle 3, pošleš na něj dolary (nesmí to být eura) certifikátem a přes Kindle PC nakoupíš knížky, které potřebuješ a ty si potom z PC přetáhneš do svýho Kindle 3 a je to.

  9. surowicz

    takto to ale nefunguje, protoze knihy z kindle PC do kindle 3 nepretahnes. hlasi to chybu kvuli DRM.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *