Kindle 3 – řidič autobusu v USA si za jízdy četl

Zveřejněno 30. 9. 2010 v rubrice Ze života

Amazon Kindle 3Jak uvidíte na přiloženém videu, řidič městského autobusu v Portlandu ve státě Oregon v USA byl přistižen cestujícím, jak si při výkonu svého povolání čte na čtečce Kindle 3, kterou měl položenou na palubní desce. To se pochopitelně nelíbilo jeho zaměstnavateli, firmě Trimet, a na hodinu se s ním rozloučila.

Kdo ví, třeba se v Americe dočkají nového zákona, který bude kromě alkoholu a mobilních telefonů za volantem zakazovat i čtečky elektronických knih.

Signature
Seznam všech článků o Kindle 3 na PiNa.cz

Přečteno 6 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Kindle 3 – řidič autobusu v USA si za jízdy četl

  1. evilmind

    Tak ocividne tam uz maji zakon/predpis, co postihuje elektronicky zarizeni obecne, podle toho co rika ten komentator…

  2. thr

    Ono je hlavně dost pravděpodobné, že v USA mají v podstatě stejný předpis jako u nás, tedy že řidič se je za jízdy povinen věnovat řízení atd. A čtení si jistě odpoutání pozornosti je…
    Zákony kolem mobilů v autě jsou jak u nás, tak ve světě spíš jen doplňkem, který jednu oblast upravuje detailněji, jinak ale už před jejich zavedením by bylo v principu možné dát při nehodě jako přitěžující okolnost to, že držel v ruce mobil a telefonoval

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *