Amazon Kindle 3 – kvalitní kožený obal za 17USD

Zveřejněno 7. 10. 2010 v rubrice Ze života

Amazon Kindle 3Již ve chvíli, kdy jsem z krabice vybalil novotou vonící Kindle 3, mi bylo jasné, že budu potřebovat nějaký obal. Platit 35 nebo rovnou 60 USD za originál od Amazonu a navíc ještě bez poštovného, se mi nechtělo. Proto jsem mrknul na eBay a během pár minut našel kožený obal, který mi zcela vyhovuje, a který stál pouhých 17 USD plus drobné poštovné.

Z nabízených barev jsem si automaticky vybral černou, zaplatil Paypalem a začal se těšit. Přenášení Kindle 3 v krabici přeci jenom není úplně to pravé. Místo potvrzení objednávky mi druhý den mailem dorazila zpráva, že z důvodu velkého zájmu prodejce černé provedení bohužel už nemá, že si můžu místo něho vybrat růžové, nebo svou objednávku stornovat, případně počkat přibližně dva týdny na novou dodávku. Vybral jsem si poslední z nabízených možností a za 18 dní dorazila obálka s pouzdrem. Poštovné vyšlo na 5 USD.

Kindle 3 ObalKindle 3 Obal

Jak si můžete všimnout na přiložených fotografiích, jedná se o pouzdro od výrobce CASECROWN, které je navržené přesně pro Kindle 3. Ze zvědavosti jsem se podíval na jejich webové stránky a k mému velkému překvapení má toto pouzdro doporučenou prodejní cenu 34 USD. To je 50% sleva (bez poštovného) a to už se vyplatí ;-)

Kindle 3 ObalKindle 3 Obal

Kindle 3 je v obalu uchycena v rozích, přičemž horní úchyty jsou gumové, takže je možné čtečku v případě potřeby z obalu snadno vyjmout a opět ji tam vrátit. V obalu drží pevně bez jakýchkoliv vůlí a určitě nehrozí, že by mohla při sebedrsnějším zacházení vypadnout. Desky obalu jsou navíc hodně tuhé, takže Kindle 3 spolehlivě ochrání před mechanickým poškozením. Někomu může přijít vhod, že tento obal obsahuje také 4 kapsičky na vizitky, kreditní karty, nebo peníze, dvě větší kapsy například na fotografie a v zavřeném stavu vzhledem připomíná diář.

Kindle 3 ObalKindle 3 Obal

První, co mne zpočátku na obalu nemile překvapilo, byla spona, která drží obal v zavřeném stavu. Sice funguje, jak má a navíc je magnetická, ale při čtení mi docela vadila. V tu chvíli jsem pochopil, proč Amazon má u svých pouzder místo spony gumičku, která sice méně vydrží, ale při čtení neruší. Pocit drobného rozčarování mi však vydržel pouze do večera, kdy při čtení v posteli spona naopak přijde vhod. Je umístěna tak, že přesně padne mezi palec a ukazovák na pravé ruce a Kindle 3 potom v rukou neklouže. Spolu s obalem váží 360g, což je mnohdy více než váha kdejakého paperbacku.

Mám-li to shrnout, jsem velmi spokojený. Zpracování obalu je kvalitní a ten přesně plní vše, co jsem od něho očekával (ochrana Kindle 3 před poškozením). Navíc celkem hezky vypadá a snadno se na něj dá přichytit lampička Mighty Bright při večerním čtení. Co více si přát za necelých 400Kč. Určitě se časem dají sehnat ještě levnější obaly (tento je pro Kindle 2), které vyjdou na polovinu a méně. Ale na druhou stranu nejsem tak bohatý, abych si mohl pořizovat levné věci, protože zaručeně platí, že kdo hodně levně kupuje, kupuje obvykle dvakrát.

Edit: DX má konečně obaly na Kindle 3 za pár korun. Černý a růžový za 10.40USD se „sloty“ na vizitky a levnější černý bez „slotů“ za 9.30USD. Poštovné zdarma.

Signature
Seznam všech článků o Kindle 3 na PiNa.cz

Přečteno 126 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

30 komentářů u „Amazon Kindle 3 – kvalitní kožený obal za 17USD

  1. PiNa

    Byl to senyx direct, ted jsem se díval k nim na web a na ebayi stále stojí 17 dolarů, u nich na webu jenom 12.21 dolarů. Kolik chce za poštovné na webu, to jsem nepátral.

  2. majklp

    To ja kupuju jen luxusni pouzdra od PDAIRu. To na Kindle stalo neco pres 50 dolaru. A to se vyplati :-)

  3. majklp

    PiNa: no ja taky dekuju za tip. Nektery z tech pouzder si taky jeste koupim, vypadaji pekne. To moje cerny mi sice pekne ladi k ostatnim „kancelarskym“ vecem, ale tohle se zase bude pekne vyjimat v moji knihovne.

  4. Pavel

    Budu objednávat u Amazonu obal na Kindle 3, nechce se nědo v rámci snížení nákladům na poštovné přidat?

  5. Mio

    Pouzdro vypada pekne, ale obavam se, jestli ta cena nebude vykompenzovana tim, ze to pouzdro neni cele z prave kuze. Vyrobce udava, ze cituji: „The exterior is faux leather with fine stitching“ a dale „Four interior faux leather straps to hold your Kindle secure“.

    Tedy na rozdil od originalu od Amazonu toto pouzdro neni z „genuine leather“, ale z „faux leather“.

  6. PiNa

    Mio, když jsem si pouzdro objednával, jak u výrobce, tak i na eBayi bylo uvedeno „genuine leather“. Faux leather je kuze umela. Těžko říct, co mi to přišlo. Kolegyně v práci to od pravé kůže nerozeznaly. Tahám ho denně s sebou, zatím se nikde nic neolupuje a stále vypadá jako nové. Rozhodně nevypadá jako nějaká ošklivá koženka. Takže ať je to genuine nebo faux, pořád jsem spokojený.

  7. thr

    Nově se objevilo podobné pouzdro i na oblíbeném DealExtreme – http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.49303 a mají ještě další verze. Pro DX je to novinka, ještě před týdnem to tam nebylo.
    Nic mimořádného, ale jelikož je to ověřený obchod, tak se to může někomu hodit.

  8. thr

    Ještě poznámka – to co zmiňuješ v článku jako „ještě levnější verze“ z DX je pro Kindle 2 a podle mě v tom Kindle3 moc sedět nebude. Ale už to zjevně čongové dohnali a někdo jim koupil Kindle 3 k oměření :-))))

  9. thr

    A ještě jedna poznámka (nějak jsem se rozepsal) – všiml jsem si té výměny názorů o pravé kůži. To pouzdro jako PiNa nemám, ale moje zkušenost je, že když číňan píše „genuine leather“, tak často mluví pravdu nebo aspoň „v podstatě pravdu“. Sám mám z třeba ze zmíněného DX pouzdro na iPhone 4 a podle mých schopností rozeznání je to pravá kůže i přes směšnou cenu asi 5USD – buď fakt pravá kůže anebo alespoň natolik dobrá imitace, že už to člověka netrápí.
    Pokud je to nějaká pochybná koženka, tak to obvykle značí spíš jako PU Leather nebo něco takového a pak je to o štěstí – něco je natolik kvalitní, že to člověku vůbec nevadí, něco je ale už opravdu ošizené.

  10. PiNa

    DealExtreme má konečně obaly na Kindle 3 za pár korun. Černý a růžový za 10.40USD se „sloty“ na vizitky a levnější černý bez „slotů“ za 9.30USD. Poštovné zdarma.

  11. thr

    Pina – a co jsem asi psal o dva příspěvky výše…

  12. Kamil Hašek

    Ahoj,

    máte někdo zkušenost s těmi pouzdry z DealExtreme, co stojí kolem deseti dolarů i s dopravou?

    Zajímalo by mě, jestli v reálu vypadají tak levně, jak stojí… :-)

  13. PiNa

    Kamil: Jestli myslíš ty o dva příspěvky výše, tak podle fotek vypadají hodně podobně, jako to, o kterém jsem tu psal. Jenom hold neplatíš provizi prostředníkovi. Za necelých 200Kč bych to koupil, to většinou není ani hodnota poštovného z Amazonu ;-)

  14. Kamil Hašek

    Díky. Zkusím jedno z nich koupit a dám vědět, jaké budou dojmy.

  15. vosta

    Nějak to trvá… DX klasika :-D Nedá se nic dělat, asi si ho objednám bez předešlého doporučení

  16. Jáchym Skočdopole

    2vosta: V tom případě sem potom prosím napište svoje dojmy, ať alespoň my ostatní víme do čeho jdeme:)

  17. ToC

    Už asi 14 dní používám pouzdro z DX.
    Dorazilo asi po 2 týdnech. Je vyrobeno z velmi příjemného materiálu, pravděpodobně koženky, která je měkká na dotek. Kindle se v ní velmi příjemně drží.
    Způsob uchycení Kindlu je podobný jak popisoval Martin, tj. dole dva pevné pásky přes roh, nahoře dva pružné. Dolní uchycení přiléhá docela těsně k vypínači, což mi trochu vadí, ale mi nesedne ten Kindlí vypínač vůbec, takže jsem se s tím smířil.
    Vnitřní strana je potažena něčím na způsob semiše, trochu to chytá prach.
    Výborná věc – konečně můžu Kindle nosit nevypnutý; bez pouzdra není téměř možné čtečku položit na stůl aniž by se otočila stránka. To mě pěkně štvalo. Teď Kindle zaklapnu a hotovo.
    Celková kvalita je velmi dobrá, až výborná. Vše je přesně sešito.
    Očekávám že za čas se začne obal odírat na rozích.
    To vše za cca $10 – skvělá koupě.

  18. Kamil Hašek

    Obal dorazil dnes.
    Na první pohled žádné výhrady nemám. Vypadá dobře (sice ne nějak zvlášť luxusně, ale levně nebo nekvalitně také ne) a čtečka do něj dobře padne (ještě aby ne!:-).
    Kdyby se začal časem odírat, tak dám vědět, ale jinal myslím, že za tu cenu to byla dobrá koupě.

  19. sed

    zdravim, taky mam to pouzdro z dx (to s kapsami na vizitky). jsem uplne spokojeny, ale pravdepodobne ho vymenim za poudro bez kapes, protoze mam obavy, ze by to casem mohlo v zavrene poloze skrabat displej).
    jen znacna vyhrada – slo mi to domu 2 mesice (objednano 20.11.10, odeslano 7.12., doruceno po 25.1. (ale byly ty Vanoce))
    ad lampicka z dx zminovana v jinem clanku zde – uplna spokojenost
    koupil jsem jeste folii na displej http://www.dealextreme.com/p/screen-protector-guards-cleaning-cloth-for-amazon-kindle-3-50654 a tu doporucit nemuzu, protoze se kvuli odleskum vyrazne zhorsi citelnost, zejmena pri pouziti s lampickou

  20. Petr

    Já jsem si po předchozí špatné zkušenosti s obyčejným koženým obalem (podobným jako je v této recenzi) pořídil speciální ochranné pouzdro Kindle Guard. Problém pouzdra, které jsem měl předtim byl takový, že mi v něm praskla obrazovka čtečky – a to normálně při přenášení v batohu. Naštěstí mi to Amazon nakonec vyreklamoval, ale bylo to na měsíc dohadování (a divím se že mi to vůbec uznali). Jinak super recenze na zmíněné pouzdro, které používám nyní, je tady: http://www.zive.cz/clanky/kindle-guard-ochrani-displej-ctecky-oceli/sc-3-a-156513/default.aspx … a v každém případě ho mohu všem co se čtečkou cestují vřele doporučit, svou funkci plní skvěle.

  21. PiNa

    Petr: Díky za link, jenom škoda té hmotnosti 441g je už hodně. Jinak moje kožené pouzdro (o kterém je tento článek) má přední i zadní část hodně tuhou. V batohu nebo v tašce zcela bez problémů. Možná by přežilo i test s magnetkem a lahví, ale zkoušet to nebudu ;-) Mnohem víc mi vadí, že není uzavřené, tudíž se do něj dostane prach a různá „špína“ z tašky/batohu. Jinak pouzdro je stále jako nové a koupil bych ho zas.

  22. PiNa

    ChipGS: Ne, to není ono. To moje má pouzdro na karty/vizitky nastojato.

  23. Alfa

    Vlastním to pouzdro na Kindle a jsem moc spokojená ! :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *