Amazon Kindle 3 – Kinstant a surfujte v pohodě

Zveřejněno 15. 12. 2010 v rubrice Ze života

Amazon Kindle 3Čtečka Kindle 3 je sice výborným, ne-li nejlepším, nástrojem pro čtení beletrie v elektronické formě, ale její internetový prohlížeč má k dokonalosti hodně daleko. Surfování i po těch jednodušších webových stránkách může být velmi nepohodlnou zkušeností. Naštěstí přichází služba Kinstant, která by měla  surfování s Kindle 3 značně usnadnit.

Přestože má Kindle 3 vcelku použitelnou klávesnici pro relativně snadné zadávání URL adres internetových stránek, jejich pohodlné prohlížení rozhodně nenabízí. Mezi hlavní nevýhody patří především malý displej, nemožnost přehrávání videí, pouze 16 odstínů šedi, nebo pasivní e-ink technologie se zdlouhavým překreslováním.

Stále více majitelů webových stránek se snaží alespoň částečně usnadnit život majitelům čtečky Kindle 3 a své stránky doplňují o Kindle 3 kompatibilní verzi, která neobsahuje příliš mnoho grafiky, Flash a je přizpůsobená šířce displeje čtečky. Najít tyto upravené verze však může být problém.

Kinstant

Naštěstí je zde nová služba Kinstant, která funguje jako agregátor Kindle 3 kompatibilních stránek, které jsou následně rozděleny podle obsahu do několika kategorií a jejich pohodný výběr je otázkou jednoho či dvou kliknutí kurzorovým tlačítek. Kromě toho také nabízí pohodlný přístup k emailovým službám, vybraným sociálním sítím a každodenní porci nových zpráv z denního tisku. Nechybí ani kalkulačka a Google mapy – obojí přístupné přes menu v pravém horním rohu. A pokud by vám to náhodou bylo málo, v dolní části obrazovky si můžete uložit svých 10 oblíbených stránek. Stačí zadat jejich URL, uložit a poté přes stisknutí tlačítka go! vyrazit brouzdat.

Zájemci tak mají možnost výběru z mnoha kategorizovaných Kindle 3 kompatibilních stránek a u obyčejných stránek Kinstant odfiltruje přebytečnou grafiku, flashové animace a další balast. Tato služba je k dispozici zdarma a pro jeho užívání stačí do internetového prohlížeče ve čtečce zadat adresu www.kinstant.com a nejlépe hned si ji uložit do záložek.

Stránka Kinstant byla spuštěna 10/10/2010 a od té doby prošla mnoha změnami. Malá firmička z Bostonu, která za ní stojí, se jí snaží neustále vylepšovat tak, aby majitelům Kindle 3 usnadnila pokud možno co nejvíce surfování internetem. A vše zatím nasvědčuje tomu, že se jí to docela dobře daří.

Signature
Seznam všech článků o Kindle 3 na PiNa.cz

Přečteno 8 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Amazon Kindle 3 – Kinstant a surfujte v pohodě

  1. humusgen

    Mam kindla 3.Tu stranku Kinstant.com jsem si ulozil do zalozek v Kindlu, ale nefachci mi to.Stranku jako nacte, ale tlacitka (go!) a (show menu) nereaguji….. )-: Delal jsem i Restart a nic. Nevi nekdo proc?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *