Insert Coin – parádní Stop Motion Video

Zveřejněno 17. 12. 2010 v rubrice Zajímavosti

Insert CoinStačí mít po ruce par tisíc mincí, dostatek místa, kreativní náladu, odpovídající vybavení a hlavně extrémní porci volného času a trpělivosti. Potom není problém, vyrobit nápadité stop-motion video, které tu ještě nebylo. Autorům flyingpickles^NinjaMoped se to v rámci soutěže Dreamhack Winter 2010 Kreativ povedlo na jedničku.

https://www.youtube.com/watch?v=GZ_2v0h-cS8

Vydržíte-li až do konce, budete mít možnost spatřit, jak bylo pravděpodobně toto video vyrobeno – jednotlivé snímky promítané z PC přes projektor na černé plátno s dvoubarevnými pozicemi mincí a jejich ruční umístění. Podle hrubých odhadů vše mohlo zabrat více než 60 hodin čistého času. Záměrně píšu pravděpodobně, protože se záhy po jeho uvolnění objevila celá řada ohlasů, že se jedná o podvod, že ve skutečnosti byly animované záběry na černé plátno pouze promítané. Jak to bylo doopravdy, vědí jenom flyingpickles^NinjaMoped. Celé video si můžete stáhnout zde (260MB).

Signature
Související odkazy:
John Nolan – animatronický modelář

Přečteno 5 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

2 Komentáře u „Insert Coin – parádní Stop Motion Video

  1. Klobouk

    t’voe…

    Bože, ta marnost… proti tomu je modelařina dětská hra…
    Ale kluci to dost šidí :-), pomáhají si projekcí…

  2. thr

    Zajímavé, ale popravdě mě to až tak moc neoslovilo. Když pominu možnost podvodu, tak mi to přijde jako hodně samoúčelné. Udělat kompletní animaci na PC a pak to převést do „analogu“ tím, že budu 60 hodin rozkládat mince na postupně promítané obrázky je spíš než kreativita jen exhibice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *