F3X Viking E Race na Rané – HD palubní video

Zveřejněno 26. 1. 2011 v rubrice RC Videa

VideoZatímco zimomřiví modeláři trávili uplynulou neděli nejspíš někde za pecí, Dalibor sbalil svůj přemotorovaný F3X oštěp a vyrazil si po sedmi letech pořádně zařádit mezi padáčkáře na svah na Ranou. Při větru kolem 3m/s se sice žádné řádění nekonalo, ale pořízené video se opět vydařilo.

Dalibor své video doprovodil následujícím komentářem: Předesílám, že na Rané jsem létal naposledy před 7 roky s kombatem. S kompozitovým brusem nikdy. V neděli po obědě koukám z okna, v Rakovníku svítilo slunko a nehnul se ani lísteček. Přemýšlel jsem, že půjdu létat, ale lenora vítězila. Najednou mi zazvonil telefon a na druhé straně Tomáš Adamec (správce Rané) … přijeď polétat, tady je náááádherně. Sluníčko, vítr sotva 4m/s , prostě pohoda.

F3X Viking E

Naházel jsem rychle baterky na nabíječ (PowerLab) a za chvilku již vyjížděl na Ranou. Ono to, že jsem přešel na 2SA123 přijímačovky s sebou nese velkou výhodu velmi rychlého nabíjení. Žádné čekání přes noc jako u NiCd, nebo u NiMh. O pohonných baterkách, které u mne zažívají dobu otrokářského temna raději ani nemluvě.

Jak tak přijíždím na Ranou, koukám, že sluníčko nějak zmizelo … proto je bohužel video takové, jaké je. Kamerka Contour HD točí skvělá videa, jen prostě potřebuje dobré světelné podmínky. Ale i tak si myslím, že oproti hračkám alá klíčenky, je kvalita výsledného videa dost dobrá.

[daily]x7eyef[/daily]

Na Rané foukalo, no spíš jen tak povlávalo od západu, prostě ideální směr od letiště. Nažhavenost to porvé zkusit s Vikingem E na svahu veliká, tak jsem vystřelil na svah (ale raději ne moc vysoko) . Již při poklusu do svahu koukám, že nahoře se již o letání pokouší modelář s dvoumetrovkou Beach. No sotva 4 metry větru, to bylo pro Býče opravdu málo, ne tak pro Vikinga.

Byl to hřejivý pocit, vidět ten propastný rozdíl mezi dvoumetrovkou a plnokrevnou F3B mašinou. Viking zcela bez problémů jezdil na svahu jako drak. Prostě paráda. Celý let trval lehce přes půl hodiny, pak už mi mrzly ruce. Přeci jen létat v 0 stupních, není úplně to pravé ořechové.

Na konci videa je vidět, jak to dopadá, když se pilot zakouká na padák. Sice už dávno mám vytrénovaný reflex, kdy při pádu nechám model nabrat rychlost a vybírám někdy i v 10cm nad zemí (hlavně nepanikařit a nepřitáhnout!!), ale stejně mne zamrazilo. No vše dopadlo dobře a svah mi učaroval, je to naprosto něco jiného, než létat na rovině.

Dalibor Štěrba

Související odkazy:
F3X Viking E Race (4kW) – HD palubní video
F3X Viking E Race (4kW) – zálet
F3X Viking E – HD palubní video ze Senomat
F3X Viking E – HD palubní video z Rakovníka
Vikingové v Nesvačilech na Amperfestu 2010
Video: 2.5kW F3X Viking E – zálet v HD
F3X Viking E Dalibora Štěrby
Video: 2.5kW F3X Viking E – zálet – delší verze

Přečteno 55 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

3 Komentáře u „F3X Viking E Race na Rané – HD palubní video

  1. Marcel Š.

    Jak říká moje 12ti letá sestřenka: Krutodémonskyhustopřísný video!!!!
    Dokonce i zapřísáhlá odpůrkyně letadýlek (manželka) se na to vydržela koukat.

  2. Blade954

    Krasa hlavne kvalita obrazu(HD)pocit umocnuje,hudba super,stroj nadhernej,co vic si prad? no samozrejme vzdy hladke pristani :)…..

  3. Petr Kučera

    Dorý den

    Nevím jestli se dotazuji správně ale scháním nové křídlo na Diona pokud je to možné kontaktuje mě na email nebo na miob: 606 751 074

    předem děkiji za odpově´d

    s přáním pěkného dne Petr Kučera

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *