Jeti DC-16 – další fotografie

Zveřejněno 3. 2. 2011 v rubrice RC Modely

Jeti Model DC-16Jeti Model DC-16

Dvě nové „fotografie“ nového vysílače DC-16 od Jeti Model. Další informace a diskuze zde.

Přečteno 19 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

7 komentářů u „Jeti DC-16 – další fotografie

  1. Petr

    No já musím říct, že se mi tohle fakt nelíbí. Když už je to pultový vysílač měl by mít tahové potenciometry. Jinak v době digitálního designu mi připadá tato koncepce jak krabice od bot s minimem invence. Celé to je přečudlíkované, trimy někde mimo ovladače. Nelíbí, nelíbí.

  2. Radim

    Na první pohled mne taky neoslovila. Příliš krabicoidní, poťáky po stranách se mi taky nezdají na pulťák příliš smysluplné. Jako konzervativec odsuzuji i trimy, více by se mi zamlouvaly lehce chráněné proti náhodnému dotyku a na „svých“ místech. Zvyknout se na to asi dá.
    Na druhé straně má vysílač své kouzlo a dokáže si zákazníka podmanit, rovněž použité materiály mu sluší. Celkově to působí velmi dobře, včetně toho mála co víme o SW a HW. Jeťáci se opravdu vytáhli a velmi jim držím palce, klobouk dolů!!

  3. Dzordzik

    Mě to neoslovilo naprosto vůbec. Vysílač není primárně o designu, materiálu krabbice a rozlišení displeje, ale především a to bych podtrhnul o ergonomii. Jak ovladačů, tak software. A u toho zásadního, ergonomii ovladačů s tím mám zásadní problém. Navíc z toho co udělalo Jeti a mám to v ruce, tak jejich SW sice funguje, ale je uživatelsky naprosto tragický co se týče ergonomie používání, takže já si počkám tak rok a uvidíme. Do té doby jsou to jen zbytečně vyhypované hlášky bez reálného podkladu.

  4. PiNa

    Jiří, zkus se na to podívat z pohledu JETI. Chtějí na naprosto saturovaný trh uvést svůj nový vysílač a chtějí uspět. Mají dvě možnosti, buď půjdou cestou alá MZK s minimálními náklady a s nízkou prodejní cenou, ale i tak bez šance konkurovat levným čínským rádiím. Nebo budou hrát vabank, investují hodně do nového designu a nových funkcí a přijdou s něčím, o čem se bude ještě dlouho mluvit. Pochopitelně to potom nebude stát 200USD, ale pokud to bude opravdu dobré, tak si to svoje kupce i za oněch zmiňovaných 700Euro najde. Soudě podle dosavadních reakcí se jim ten první krok vydařil na jedničku s hvězdičkou. Teď už „jenom“ zbývá, aby i ty ostatní kroky dotáhli v JETI úspěšně do konce a může to dopadnout dobře. Když to „zmantákují“, tak jim to také může zlomit vaz. Ale to ukáže až čas.

  5. thr

    Myslím, že se Pina trefil – mě se to sice moc nelíbí,ale souhlasím, že to je asi jediná cesta, jak se prosadit, daleko perspektivnější než třeba přístup MZK.

  6. Jirka

    Dobrý den kolegové modeláři.
    Nejsem nijak zkušený modelář spíše amatér,ale velmi si cením s jakou vervou se náš český výrobce JETI pustil na velmi trnitou cestu , když si dovolil uvést na trh nový a věřím velice převratný vysílač.V záplavě vyhlášených světových výrobců podobných aparatur mu vůbec nezávidím. Některé připomínky se mi zdají až příliš tvrdé. Dovolil bych si oslovit všechny české modeláře, aby JETI pomohli svými radami a postřehy vychovat si toto „dítě“ k obrazu svému.
    Osobně bych uvítal možnost si naprogramovat model na PC a pak přenést do RC soupravy, kde při zalétnutí provést „odladění“ letových režimů a celkového nastavené RC modelu.
    Oceňuji možnost aktualizace SW RC soupravy podle požadavku uživatele vzhladem k jeho nárokům .
    V případě,že budou následovat i RC soupravy 6-kanálové za rozumnou cenu pak to bude super.

  7. Radim

    Fajn komentar, taky se mi spousta hodnoceni zda predcasna. Pojdme to komentovat za rok nebo dva. Tohle je velke sousto co si u jeti ukrojili. Kdyz vzpomenu na prusvihy u futaby, ktera uz se v rc pohybuje nejaky patek, tak zapomente ze jeti projde na poprve. Verim ze radio si zakazniky najde, jen to asi nebudou ti co maji plny suplik fasstu. Graupneri by se meli hambit v koute. Jejich 2.4 je udajne bez zajmu. Prostoru je hodne, ruzne Mc-xx budou brzy osoupane, mnoho z nich uz jeti modul ma . DC mi prijde jako logicky nastupce pro tuhle skupinu. Spousta lidi co znam, uz jeti ma i v e velkych drahych erech, kde 700E nic neznamena. Pokud bude k dispozici16 kanalu, bez nutnosti power boxu a jinych hovadin, v kombinaci s vykonnymi mixy, syncronizaci serv, spravou energie, bude to velmi vykonny system za dobrou cenu. Duplex ma myslim dobre renome. Vidim to pozitivne, I kdyz se me to netyka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *