Nový 2.4GHz vysílač od Jeti je zde

Zveřejněno 3. 2. 2011 v rubrice RC Modely

Jeti TX

Na právě zahájeném veletrhu Spielwarenmesse v Norimberku Jeti Model představili svůj nový vysílač pracující se systémem DUPLEX 2.4 GHz. Jedná se o pultové rádio DC-16, jehož uvedení do prodeje je plánováno na červenec 2011. Dále je prezentován palcový vysílač DS-16, který bude uveden na trh v září 2011. Vlastnosti vysílače: Hořčíkové tělo, 3,8 palcový display s podsvitem, 320 x 240 pixelů, váha pouze 1,2 kg, 2 GB interní paměť, integrovaná anténa, interní Li-Ion baterie, hliníkový kufr, precizní křížové ovladače s proměnnou délkou s hallovými sensory, 4096 snímaných pozic s možností natočení, hlasový výstup, sluchátkový výstup, digitální trimy. Autorem designu nových vysílačů je Lubomír Joshua Mojzes.

Přečteno 95 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

17 komentářů u „Nový 2.4GHz vysílač od Jeti je zde

  1. juraj

    Poviem len jedno…Som strašne zvedavý, ako toto všetko s Jeti vysielačom dopadne. Vyzerá to však mimoriadne zaujímavo. Až tak zaujímavo, že nie som ochotný veriť, že to bude bezproblémové:) ale držím palce.

  2. Marcel Š.

    A co cena? Nevytáhne to někde z Jeťáků na stánku?

  3. PiNa

    Cena? Jak jsem psal už minule, spekuluje se o 800 Euro. Vzhledem k tomu, že je to ze stejného zdroje, který již před měsícem hlásil, že tam budou Hallovy sondy, tak se tomu možná dá i věřit.

  4. PiNa

    Jak už bývá dobrým zvykem v naší kotlině, kolem nových vysílačů od Jeti se okamžitě rozpoutala vášnivá diskuze. Nejvíce kritiky se sneslo na ergonomii a konkrétně na provedení trimů. Není to až tak nové řešení, Multiplex to má podobně již delší dobu. Joshua uveřejnil i svůj předchozí návrh.

    Co je však podstatné, že dnes zveřejněné fotografie i provedení vysílače DC-16 ještě nejsou finální. Některé vychytávky kvůli konkurenci chybí, nebo jsou na jiných místech. Podle ohlasu a připomínek, které Jeti obdrží, dojde k doladění finální podoby. Zásadní změny z časových důvodů nejspíš nemůžeme čekat, ale jisté je, že ve finále, budou vypadat oba vysílače DC-16 i DS-16 nejspíš trochu jinak.

    Ještě fotografie zapnutého vysílače DC-16.

  5. ahoj

    To snad nebude za 800 ale tak za 600. Vypadá dobře-lepší než Futaba.

  6. Tomas

    Vypada to fakt pekne a jsem rad ze Joshua ten svuj navrh vysilace dovedl do konce. Hlavne aby byly vychytany vsechny mouchy, jinak je design k nicemu pokud bude vysilac k nicemu.

    To zda to nebyl krok stranou ukaze az cas, klientela se ale vzdy najde. Jen me mrzi ze se k tomu nedostane cca 80% modelaru kvuli cene.

  7. Dalibor

    Já v tom vidím ještě jeden potenciál :-) Určitě si hoši od Futaby všimnou nového rejdia a zeptají se. Kdopak dělal designovou studii … Joshua. A když pámbů dá, za rok či dva tu bude rádio od Futaby s designem od Joshui … a to by mi spát nedalo :-)

  8. Jirka

    Nádherný design, smekám, moc se mi to líbí.
    Pár poznámek k ergonomii:
    1) U palcového rádia by ty boční ovladače (předpokládám, že jsou to otočné poťáky) měly vzhledem ke způsobu držení otočeny směrem dolů, tak jak jsou na ostatních rádiích. V dlani mám rádio, palec je na kniplu a ukazovák je logicky dole.
    2) Většina lidí trimuje popaměti, proto bych ty trimy očekával někde poblíž kniplů

    Přeji Jeťákům celosvětový úspěch, zatím jim vše vycházelo a přístup k nám, zákazníkům byl vždycky bezkonkurenční.

  9. Honza

    Přímá podpora telemetrie asi přidělá vrásky pořadatelům F3X soutěží. To jsem zvědavej, jak to vyřeší.

  10. PiNa

    Honza: Mrkni k Lomcovákovi do komentářů, už se to tam trochu řeší. Technologický pokrok prostě nezastavíš ;-)

  11. :-)

    Už píšou, že to bude za 700 a bude ještě levnějš. Ono i když jsou to lumpové tak Futaba je Futaba. FX20 není špatná má supersoft a FX30 je špice. Nikdo nedá dvacku jen tak za nevyzkoušený Jeti když za to může mít FX30 s FASST. Má to šanci tak za 650 max. Design super, ale už né tak super jako ve čtvrtek. Záleží na softu. Koukej T8FG jakej má hezkej design.

  12. radek

    Ve čtvrtek jsem se vratil z Norimberku a u němců byl vysílač velmi úspěšný, cena v Německu 700 euro a prodej květen +-, a palcové provedení cena stejná prodej září +-. Pultové provedení nemá žádné úchyty, v magnéziové skříni, jak hrozně tuto skříň vychvalují, takže nějak se musí sbastlit pult a výrobce se jím prý už nebude zabývat, prý je to konečná verze, jazyk česky je také, trimy jsou vždy najednou do kříže, má dvě antény které slouží zároveň jako ucho. Jinak vysílač je hrozně lehký asi moc v nitru tam toho není, elektronika je stále menší, ale umí toho strašně hodně, i když velice chytré přijímače Jeti mu v tom určitě pomáhají, výdrž na Li- pol 15 hodin. Držel jsem ho asi 20 min a potom se mi docela začal líbit.

  13. Michal

    už se na něj těším co se týče vzhledu pěkný ale na vzhled to nelétá a nefunguje :) co jsem otom četl tak ta cena okolo 700 eur je adekvátní i když bych radši kdyby cena byla ještě trochu dole. Já mám ještě starýho optica 6 a chci přejít na 2,4 i těch 6 kanálů je už málo tak čekám co se z toho vyklube jináč asi sáhnu po futabě FX20 nebo 30 docela vydařená vysílačka je i aurora od hitecu co se týče cena a funkce tak to docela jde ale moc ji nevěřím nikdo známej ji nemá tak nemůžu říct jak na tom je. Počkám na duplex a uvidíme

  14. michal

    čekám že by se duplex mohl objevit na model hoby v praze

  15. michal

    cena je pro Českou Republiku stanovena na 25000 kč u duplex tak že v obchodě to bude určitě víc což není zrovna málo s porovnaním futaby. ale do prodeje příjde a ž únor březen že prý nestíhaj pokud to bude fungovat vše bez nějaké velké chyby tak i ta cena by se dala. co mě na duplexu zaujalo tak ta telemetrie je už ve vysílačce tak stačí koupit čidlo a vše se vám zobrazí na displei vysílačky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *