Náhradní anténa pro 2.4GHz přijímače

Zveřejněno 8. 3. 2011 v rubrice RC Modely

 RX 2.4GHz Antenna

Při procházení aukcemi na eBayi jsem náhodou narazil na náhradní anténku pro 2.4GHz přijímače Futaba, Airtronics, XPS, Spektrum-carbon a další příjímače, které používají koaxiální anténky. Izolovaná část anténky má délku 15cm. Odizolovaná část je dlouhá přibližně 32mm, aby bylo možné její délku upravit podle stávajících antének. Izolace byla odstraněna profesionálním přípravkem a k anténce dostanete teflonovou bužírku pro její ochranu. Cena za 1 kus činí 6$, 5 kusů 25$, 10 kusů 42$. Poštovné do Evropy 3$ za zásilku.

Přečteno 112 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

10 komentářů u „Náhradní anténa pro 2.4GHz přijímače

  1. thr

    Tohle jsem už řešil – je celkem zbytečné něco kupovat ze zahraničí, to samé totiž najdeš v každém wifishopu jako pigtail kabel k řadě karet. Na jedné straně je ten konektor, který užívá Futaba a další rádia, na druhé straně pak obvykle SMA nebo něco takového.
    SMA odstřihneš a pak si odizoluješ konec. Žádný profi nástroj není třeba, opletení je dost husté, takže nožem řízneš vrchní izolaci, riziko poškození vntřku je minimálné a opletení pak rozpleteš a sundáš. Mám tyhle opravené anténky na dvou přijímačích, cena byla dokonce zadarmo, k některým kartám se totiž těchto propojovacích kabelů dodává více a po instalaci přirozeně vybydou, tak jsem je jen vytáhl ze skříně, jde to ale koupit i samostatně, cena pod 100 korun.

  2. PiNa

    Díky Tome, na přechod na 2.4GHz se teprve chystám, takže jsem neměl ani ponětí, že se to dá řešit tímto způsobem.

  3. Dalibor

    No…Já jsem v tomto poněkud konzervativní … těch 250kč za set origoš antének mi teda rozhodně nebolí. Ale zase mám jistotu, že je to OK. V tom, co dělám, se jede na jistotu, né na ušetřil jsem dvě stovky a pak čumím na díru v zemi … a rána za 50 litrů.
    PS: Ty se chystáš na přechod, tvůj Ceres už je po přechodu :-) :-)
    Nakonec, v sobotu si ho vezmeš na kniplíky, jsem zvědav, co na to řekneš.

  4. thr

    Dalibor – rozlišuj šetření a „šetření“, tady jde fakt o naprosto standardní konektor pro wifi (MMCX nebo tak nějak), tady náhradou nic nezkazíš. Dokonce se dá pro větší modely použít kablík kvalitnější a s lepším stíněním než originál, jeden takový mám právě k 5014. Dodávám ale, že podstatná úspora to je opravdu hlavně v případě, že máš známé, kteří dělají hodně kolem wifi, ti pak vesměs ty konektory mají zbylé grátis, při koupi už úspora proti originální sadě tak velká není.

    Jinak se ale přirozeně dá zprasit ledacos, mě třeba na konci loňské sezóny málem stály letadlo blbé konektory (měl jsem dost velkou kliku) :-(

  5. Radim

    Letadlo po přechodu :)) To už má omezenou letovou obálku ne :) Kdysi jsem kupoval set prodloužených antén Fu a na cenu si raději ani nevzpomínám. Hnus velebnosti.

  6. PiNa

    Dalibor: Na sobotu už se moc těším. Nabiju baterie, vyleštím objektivy a snad vyjde i počasí ;-)

  7. Dalibor

    Počasí vyjde … navíc znáš moje krédo … vítr není problém!!!
    Hihi … tzn, když model je schopen letět 200km/h, tak nějaký větřík o síle 50km/h je nepodstatný :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *