FPV Video: Berlín z výšky v HD

Zveřejněno 30. 10. 2011 v rubrice RC Videa

VideoNejprve byla Praha, poté přišel na řadu New York včetně žaloby a zákazu pobytu na území USA a nyní se TeamBlackSheep, průkopníci FPV létání, vypravili na natáčení do hlavního města Německa Berlína. Během jejich nového tříminutového FPV videa dojde na surfování po budovách i na nouzové přistání v korunách stromů.

https://www.vimeo.com/30910417

Signature
Seznam všech článků o FPV na PiNa.cz

Přečteno 4 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

11 komentářů u „FPV Video: Berlín z výšky v HD

  1. Dzordzik

    Nějak mě to už nebere, ani jsem to nedodíval. Navíc začínám rozumět těm, kteří tvrdí, že by měli být takoví a jim podobní stíháni. Jednak je to potenciální průser, jednak nedodržují max. povolený výkon a jednak se bojím, že jednoho „krásného“ dne opravdu dojde k tomu, že nám modelářům přistřihnou křidélka.

  2. Radim

    No jestli ty křidélka nepřistřihnou přímo černým ovcím. Ten incident u Brandenburské brány byl údajně kvůli momentální přítomnost prezidenta, doprovázeného rušičkami :( Jinak prý mají chlapci komerční úspěch a nějaké kšefty a plány do budoucna, jedním z nich je Mount Everest!

  3. PiNa

    Dzordzik: Je to k tématu, proto jsem to sem dal, ale souhlasím s Tebou, že už je to „o ničem“. Navíc obsahově se to podle mého s předchozí PrahouNew Yorkem nedá moc dobře srovnávat. Berlín je „nuda“ ;-)

    V Americe na TBS už modeláři „doplatili“, po jejich eskapádách v NY se v kongresu chystá vyhláška s výškovým a rychlostním omezením RC modelů. Dobrovolný „kodex“ pro létání s FPV lze najít u AMA jako dokument číslo 550.

    Přestože se AMA snaží dokonce i prostřednictvím placených článků, které by přiklonily veřejnost na jejich stranu, zabránit výrazné legislativní regulaci provozu RC modelů, zatím se jí to příliš nedaří. Na vině je i 26 letý chlapík, který chtěl prostřednictvím GPS naváděných modelů naládovaných cé-čtyřkou zaútočit na Pentagon a Kapitol.

    Jenomže to je Amerika, kde stačí video od TBS pustit v televizi a ovčani hned zavalí senátory žádostmi o okamžitý zákaz FPV technologie, protože se dá zneužít pro teroristický útok. Jenomže to se dá i mobil a jiné technologické hračky.

  4. Dzordzik

    Jj, něco v tom smyslu jsem k tomu chtěl ještě doplnit, ale nechtěl sem zbytečně vášnit davy. Když se nad tím zamyslíš, tak „největším“ problémem je si něco jako c4 opatřit, dopravit ji na cíl, už je pak dětsky jednoduché. Až z toho mrazí.

  5. Patr

    můj modelářský otec říká „ať to někdo dokáže“,
    ale taky jsem si raději prohlídnul starší videa a berlín už mě tolik neuzemnil, avšak ruku na srdce nebo někam jinam, kdyby všichni porušovali zákon tímto způsobem, bylo by nám hej.
    Já bych mu udělil nějakou výjimku (jestli by ho to pak ale ještě bavilo :o)
    a jak se říká „kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde“
    a na závěr ještě „tak dlouho se chodí se džbánem …“ ale tenhle průser může přijít odkudkoliv

  6. PiNa

    Sharkcom: Pokud si dobře pamatuji, tak doplněk „X“ se řešil ještě před nástupem FPV do módy. Ale to by nám tu mohl objasnit „Klobouk“, který se tenkrát při jeho přípravě docela dost angažoval – rozuměj. hájil zájmy modelářů.

  7. Patr

    pravě kvůli takovejm máme dneska letadla a radia a splachovací záchody

  8. Sharkcom

    I mě osobně láká FPV a až to trochu technicky vyspěje chtěl bych to taky zkusit. Já ty kluky nehanim, ale je průser že se to veřejně prezentuje a nějaká chytrá hlava tomu bude chtít učinit přítrž a možná to zasáhne všechny RC modeláře. Prostě se toho videa z létání po městě chytne nějakej ,,orgán,, a bude vykydáno…

  9. Martin

    Podle mě jsou to blbci. Není nic převratnýho na tom co dělaj. Nepovolený výkony a nevhodný prostředí. Ať si lítaj v horách, ale do města tohle nepatří. Tohle není žádný umění, takhle lítat by zvládnul každej druhej modelář. Jen oni jsou tak oprsklý, že si to dovolej.

  10. PiNa

    Martine, zapomněl jsi na to, že byli první, že za celou dobu nikoho nezranili a nikomu nezpůsobili majetkovou škodu. Pro svoje nejnovější kousky už žádají i o oficiální povolení. A lítání … pořád je to jenom nahoru, dolů, doleva a doprava. I když s brýlemi to bude určitě vyžadovat nějaký ten čas na „aklimatizaci“. V jejich případě to není ani tak o umění pilotáže, ale o využití nejnovějších technologií a posouvání hranic.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *