Video: F5D Flipper Light pro noční létání

Zveřejněno 30. 1. 2012 v rubrice RC Videa

VideoNoční létání se mezi majiteli vrtulníků a různých houboletů za pár korun těší vcelku velké popularitě. Stačí svůj model vybavit svítivými diodami, počkat až padne soumrak a adrenalinová zábava může začít. Osadit LED diodami F5D pylonový speciál, to už vyžaduje nejen notnou dávku odvahy, ale především hodně pevné nervy při nočním létání.

Zatímco u vrtulníků a houboletů stačí připevnit LED diody na již existující model, v případě F5D speciálu bylo potřeba LED diody umístit do modelu již při jeho výrobě.

F5D Flipper Light

Majitel tohoto luxusního kousku použil pro osvětlení populární LED pásky s vysoce svítivými bílými diodami, které umístil do křídla, výškovky a do trupu. V místech, kde se na pásku nacházejí diody, odstranil z křídla před uzavřením ve formě vnitřní vrstvu a balzu tak, aby nedošlo k poškození vnější skleněné vrstvy.

Byla to sice časově náročná záležitost, ale výsledek stál za to. Nejenže LED diody ve vypnutém stavu nejsou vůbec viděl, ale vnější vrstva zůstala zcela neporušená. Barevného schématu bylo dosaženo pomocí obarvené nylonové textilie použité v první vrstvě ve formě.

F5D Flipper Light na přiloženém videu je osazený pohonem s příkonem pouhých 350W a váží necelých 600g.

Později majitel modelu trošku přitlačil a v úplné tmě si zalétal s příkonem 700W/650g. I když motor zapínal pouze na 5-10 vteřin, rozhodně se prý jednalo o velmi adrenalinovou záležitost.

Signature
Související odkazy:
Video: F5D Jibe² – rychle a zběsile
Video: Výroba forem pro F5D speciál Kyrill
Video: Viper F5D od StratAir
Video: F5D ESCAPE – tuzemský pylon racer
Video: F5D Quick od Baudis Model – 280km/h
Video: F5D – Electric pylon racing

Přečteno 46 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *