Vario a Výškoměr Futaba TEK FASSTest – F1672

Zveřejněno 3. 2. 2012 v rubrice RC Modely

Futaba TEK F1672

Přiznivci Futaby se konečně dočkali. Hmotnost 6.5g. Cena cca 216 Euro. Bližší informace včetně technických parametrů třeba zde.

Přečteno 84 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

10 komentářů u „Vario a Výškoměr Futaba TEK FASSTest – F1672

  1. Dalibor

    Až se vzpamatuju z nákladů na poslední model..asi to testnu :-) Líbí se mi, že to má už integrovanoý TEK.

  2. Radim

    Bude to pecka, jen jsem nikde nenašel jak bude vypadat sonda snímače tlaku. Je neuvěřitelné jak to futabáci sypou z rukávu, jen odladění toho snímače představuje roky vývoje a testování u „poloprofi“ výrobců. Tak snad se brzy dočkáme komplet setu.

  3. Vlado

    Dáta len vysiela a neukladá, na to bude ešte dalšia krabička, určite aspoň za 50eur..

  4. Radim

    Naco ukladat data z varia? Tek vario za EUR220 je super cena, predpokladal jsem az dvojnasobek. Neco bude samozrejme stat snimac. Pocitam kolem 50 ecek. Pro zaznam letu bude asi vhodnejsi gps modul.

  5. PiNa

    Pro majitele T18MZ je to super cena, ostatní budou muset zainvestovat dalších cca 136 éček za WifiBox nebo Telemetry Box. Další možností je počkat na konec roku, na novou generaci vysílačů, která už by měla telemetrii nativně podporovat.

  6. Vlado

    Radim, to nie je len vario, ale aj výškomer. Ukladanie dat z neho význam má a dokážu to takmer všetky výškomery/variometre.. napr.Skyassistent, Altis V3, RC-electronics: RC-T1000 …

    (Radim : Naco ukladat data z varia? )

  7. ..

    Kdy bude nová generace vysílačů? Ví se něco – jaké typy a za kolik?

  8. Davidus007

    Hmmm paráda a konečně. Tak tohle určitě koupím s mojí T18MZ to bude prima a je dost možné, že se vzdám SkyAssistanta. S Daliborem testneme…

  9. Radim

    Vlado, asi máš pravdu, díval jsem se na to dost jednostranně. Každopádně si myslím, že data půjdou logovat ve vysílači, nebo pomocí nějakých dodatečných zařízení. MOžná z wifi do Smartphone a potom přehrát? Zatím jsem žádné detaily nenašel. Instalovat další paměť přímo do krabičky varia se mi zdá mimo koncepci. Data posíláš na zem- tam by se měla lehce editovat.
    Jasně že to je zase hromada nových krámů, ale jinak to nejde. Futabáci většinou postupují od nejdražších vyslílačů k levným, čekal bych na konec roku 18-kový pult, potom do roka levnější palcák atd..

  10. Radim

    Tady je odkaz na pár fotek ze „screenu“ varia na T 18.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *