Video: RC Ornitoptéra – a přece letí!

Zveřejněno 14. 2. 2012 v rubrice RC Videa

VideoMezi předměty, které původně vůbec neměly létat, se řadí i Ornitoptéra – z řeckého ornithos „pták“ a pteron „křídlo“. Správný český výraz pro Ornikoptéru je podle Wikipedie poněkud zvláštně znějící „křídelník“. RC verzi křídelníku má na svědomí Sean Kinkade a zaručeně s ním budete na letišti budit zaslouženou pozornost.

Pokud vás video navnadilo stejně jako mne, buďte maximálně obezřetní. Modely ornikoptér vyrábí již zmiňovaný Sean Kindake a prodává je pod hlavičkou firmy Hobby Technik. Až potud by vše bylo ok, nebýt několika vláken na RCGroups, ve kterých si lidé stěžují na velmi dlouhé dodací lhůty, na nulovou komunikaci a některé ze zmiňovaných případů končí vrácením peněz. Ne však přímo od firmy Hobby Technik, ale prostřednictvím PayPalu či společností vydávajících kreditní karty. Pouze ti nejtrpělivější, kteří nelitují obratem stržených peněz a své objednávky pravidelně urgují, se dočkají objednaného modelu.

Signature
Související odkazy:
Video: RC Orel na steroidech

Přečteno 111 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

1 Komentář u „Video: RC Ornitoptéra – a přece letí!

  1. evilmind

    hmm, RC veci me jinak nechavaji chladnym (a ani s indoor vrtulnikem jsem se nenaucil za rok litat), ale do tohohle bych sel, kdyby to bylo nejak regulerne dostupny… prijde mi to romantictejsi nez nejaky letadla, sorry :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *