Sanwa SD-10G – uživatelský manuál v PDF

Zveřejněno 25. 4. 2012 v rubrice Download

Sanwa SD-10GS přechodem na 2.4GHz jsem hodně dlouho váhal, neboť JR PCM9XII stále šlape jako hodinky a pro mé skromné potřeby je více než vyhovující. Původně jsem chtěl jít do Futaby, ale když jsem si přečetl první dojmy Pavla Marka z jeho nové Sanwy SD-10G, červíček začal hlodat. Sehnal jsem si 200 stránkový manuál a vypadá to, že za 330USD nic lepšího není.

Sanwa SD-10G

Poté, co jsem zde zveřejnil odkaz na web Pavla Marka, který po 11 letech opustil Futabu a pořídil si toto rádio, se mi ozval kamarád z USA, který létá převážně F5B mašiny a elektrovětroně. Svou Sanwu/Airtronics SD-10G si prý pořídil hned první týden poté, co byla uvedena na trh. Airtronics v té době nabízel nejlepší možnosti programování pro větroně a na Futabu v rozpočtu nebyly peníze.

Je s ní rovněž velmi spokojený a vytknul by pouze dvě drobnosti. Tento vysílač klame tělem. Na první pohled působí hodně levně, neboť je velmi lehký a téměř celý z plastu. Jde nejspíš jenom o zvyk, ale pokud chcete na letišti honit imidž s designovými skvosty, nebude toto rádio to pravé. Druhá výtka se týká velikosti a rozložení ovládacích prvků. Pro pohodlné ovládání musíte mít velké ruce, což pro některé z nás může být problém.

Měl také možnost vyzkoušet si nástupce Sanwu SD-10G Super, který podle jeho vyjádření nepřináší kromě několika designových změn nic převratného.

Download “Airtronics/Sanwa SD-10G - uživatelský manuál”

Sanwa-SD-10G.pdf – Staženo 2119 × – 11,42 MB

Po zběžném prolistování 200 stránkového manuálu jsem se nezávazně podíval na internet, za kolik že se SD-10G vlastně prodává a byl jsem příjemně překvapený. Ceny u jednotlivých prodejců se hodně liší, spolu s přijímačem RX-1011FS se vysílač prodává v cenovém rozmezí od 330 do 460USD. Vzhledem k nabízeným možnostem je to cena velmi dobrá. Mám o čem přemýšlet.

Signature
Související odkazy:
JR XG8 – uživatelský manuál v PDF
JR 11X ZERO – uživatelský manuál v PDF
JR PROPO PCM9XII a stopky na páce plynu
JRPA310 – PC Data Transfer Interface
JR 9303 – modifikace pro větroňáře
Programování JR PCM9XII nejen pro začátečníky
Praktický stojánek pro palcová rádia
Úprava zdroje k JR PCM9XII

Přečteno 71 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

7 komentářů u „Sanwa SD-10G – uživatelský manuál v PDF

  1. Petr H.

    Zajímala by mě informace do které že Futaby jsi chtěl původně jít? tzn. s jakou Futabou tedy srovnáváš?

  2. Mirek

    tento Sanwa SD10g je lepsi nebo T8FG!

  3. aviator

    Takto položená otázka se rovná náloži ekrazitu. Je jasné, že příznivec Futaby Ti neřekne, že je Sanwa lepší a opačně. Stejná otázka se řeší ZDE.

  4. Teodor

    Zdravim,
    dá se ještě vůbec ještě někde sehnat????

  5. PiNa

    Teodor: Těžce. Leda zkusit eBay, aktuálně je tam jedna MODE 1 z Austrálie za cca 110 liber a jedna z Itálie asi za 283 liber. To bych raději koupil fungl nového TARANISe s dopravou zdarma. Když budeš mít smůlu, tak si připlatíš jenom DPH. Podle toho, co jsem slyšel, je Taranis naprosto hard-core vysílač. Ve smyslu, že když to umíš (což je u něho základ), naprogramuješ tam cokoliv.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *