Fotografování (za plotem) na letišti v Ruzyni IV.

Zveřejněno 8. 5. 2012 v rubrice PiNa Fotografuje

Ruzyne III.Při procházení svého fotografického archivu jsem narazil na loňskou várku fotek ze staré ranveje na letišti v Ruzyni, které jsem pořídil přibližně před rokem v době, kdy hlavní ranvej procházela pravidelnou údržbou a letadla tak přistávala a vzlétala právě ze staré ranveje. Ta nabízí působivé záběry odpoledne a při zapadajícím slunci.

Ruzyně IV

Letí to letí, tři roky utekly jako voda a opět jsem stál u plotu. V nohách téměř hodinku svižné chůze, svého Nikona přes rameno a se sluníčkem nízko nad obzorem za zády jsem netrpělivě vyhlížel první letadla. Přiložené fotografie kliknutím zvětšíte.

Ruzyně IVRuzyně IV

Na rozdíl od zapálených spotterů si předem nic nezjišťuji, letové řády netisku, vše nechávám náhodě a fotím si jenom tak, pro radost. Zatímco jsem si cvakal jedno letadlo za druhým, zastavil se u mne postarší cyklista a zkušeně okomentoval mé snažení tím, že dneska je to pěkná nuda, protože na seznamu jsou jenom samé malé čudly, nic velkého. Hmm.

Ruzyně IVRuzyně IVRuzyně IVRuzyně IVRuzyně IVRuzyně IVRuzyně IVRuzyně IVRuzyně IVRuzyně IV

A aby toho nebylo málo, rozhovořil se o době, kdy kolem letiště ještě žádný plot nebyl a ke dráze se dalo dostat opravdu blízko. Dnes už to prý není ono, procedil jenom tak mezi zuby a jel dál. Kdyby jenom tušil, že kvůli fotografům se časem plot dočká i žiletkové úpravy, nejspíš by nevěřil svým očím.

Ruzyně IV

Přibližně za hodinu došlo dobré světlo a nezbylo nic jiného, než sbalit fidlátka do batohu a vyrazit zpátky k autu.

Ruzyně IVRuzyně IV

Nedošel jsem ani na konec dráhy, když se mi za zády ozval ohlušující hukot zpětného tahu. Toto rozhodně nemohla být malá čudla. A taky že nebyla, ke konci dráhy právě dobržďoval Boeing 747 z Číny. Rychle batoh na zem. Rozepnout zip. Nikon do ruky. Zapnout, zamířit a cvaknout alespoň pár fotek na památku. Škoda, že jsem nepočkal o pár minut déle, ale koho by to napadlo, že přiletí rovnou 747, když na seznamu byly jenom samé malé čudly…

Signature
Související články:
Fotografování (za plotem) na letišti v Ruzyni III.
Fotografování (za plotem) na letišti v Ruzyni II.
Fotografování (za plotem) na letišti v Ruzyni

Přečteno 25 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.

5 komentářů u „Fotografování (za plotem) na letišti v Ruzyni IV.

  1. Mira

    747 leta do Prahy pravidelne 2x tydne. Jedna se prave o ten nakladni z Ciny :)

  2. Marek

    …a nejen dvě nákladovky z Číny, ale i Korejec z ICN létá teď často Jumbíkem a někdy taky 777

  3. Dalibor

    Jo ta první fotka je naprosto fantastická..Gratulace.

  4. Růža

    Ta první fotka je fakt bomba. 747 sem líta častěji než 2x týdně. Mám okno z práce přimo na letiště a vidím 747 celkem často.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *