Big Ceres Strong v Torrey Pines

Zveřejněno 26. 7. 2012 v rubrice RC Videa

Torrey PinesVětroňářské letiště Torrey Pines poblíž La Jolla v Kalifornii patří mezi nejúžasnější plachtařské pobřežní lokality na světě. Již v roce 1930 si zde nad stometrovými útesy poprvé zasvahoval Charles Lindbergh. Dnes si zde užívají padáčkáři, větroňáři i modeláři. Například s Big Ceresem Strong od Jirky Baudise, který je pro tuto lokalitu jako stvořený.

RC Torrey Pines

Torrey Pines leží necelých 30km od Los Angeles a nabízí dokonalé podmínky pro svahové létání. Zkušený harcovník Phil Davy patří mezi pravidelné návštěvníky této lokality a na přiloženém videu si můžete vychutnat jeho dovádění s Big Ceresem Strong od Jirky Baudise, což je takový přerostlý F3X brus s rozpětím 3.6m.

Big Ceres E

Drobeček to rozhodně není, jak můžete vidět na starší fotografii z roku 2008, na které je Dalibor s mým prvním Velkým Ceresem E (budiž mu země lehká). Na videu jeho velikost bohužel příliš nevynikne.

I když se to nezdá, foukalo lehce přes 6m/s a Big Ceres Strong měl letovku 5.6kg. Video pořídil a sestříhal Martin Dine. Velká škoda, že není v HD, ale i tak je to nádherná podívaná. Člověka až svrbí prsty a tiše závidí.

Signature
Související odkazy:
Větroň ARCUS 6.67m na svahu Seiser Alm
S Vikingem E do Alp na Seiser Alm

Přečteno 6 krát
Ke sdílení příspěvku použijte, prosím, ikony níže.
Autor příspěvku: Martin Pilný

Nikonista, který fotí letadla a RC modely. "Modelář", který nestaví a už ani nelétá. Milovník kvalitního zvuku a pisálek, co občas píše na svůj blog www.PiNa.cz.

2 Komentáře u „Big Ceres Strong v Torrey Pines

  1. RadimZ

    Netusite nekdo, co je to za pisnicku ve videu? Video jinak supr.

  2. PiNa

    The Crystal Method – High Roller z alba Vegas z roku 1997.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *